14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηρακλής-Ολυμπιακός 55-90: Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (pic, vids)

Κυριαρχώντας για 40 λεπτά στο παρκέ του Ιβανωφείου, ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς δυσκολία το εμπόδιο του Ηρακλή με 55-90 και θα είναι παρών στα προημιτελικά του Φεβρουαρίου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον Ιωνικό. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν χαμηλά τον αντίπαλο τους βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα του ενώ στην επίθεση είχαν λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι.

 

 

Με τον Ντόρσεϊ «ζεστό» αφού σημείωσε τους 11 από τους 15 πρώτους πόντους του, ο Ολυμπιακός έβαλε από νωρίς τους κανόνες του (8-15 στο 5’). Με το τέλος της πρώτης περιόδου η διαφορά έγινε διψήφια για πρώτη φορά (15-25). O Γούλριτζ προσπαθούσε σχεδόν μόνος να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Ηρακλή (είχε 11 πόντους με 5/5 σουτ στο ημίχρονο) αλλά δεν αρκούσε. Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε βάλει το νερό στο αυλάκι (27-46) και έκανε ακόμη πιο εμφανή την απόσταση του από τον Ηρακλή στην τρίτη περίοδο όταν εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι τους 35 (50-85 στο 37’ και 55-90 στο τέλος του αγώνα).

 

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδειξε πόσο εύκολη μπορεί να κάνει τη ζωή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό του παρκέ. Στο διάστημα που έπαιξε, ήταν πολύ αποτελεσματικός ειδικά από την περίμετρο, αναγκάζοντας τον Ηρακλή να καταφύγει σε άμυνα χώρου και σε κάθε περίπτωση να εγκαταλείψει την επιλογή της κλειστής άμυνας μέσα στη ρακέτα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Περίμενε (και) ο Ηρακλής καιρό γι’ αυτή τη στιγμή. Έμεινε εκτός Κυπέλλου όμως ήταν εξ ορισμού του αουτσάιντερ Αυτό όμως η δική του «νίκη» ήταν η εικόνα του σχεδόν γεμάτου Ιβανωφείου στο οποίο επέστρεψε ο κόσμος του έπειτα από 570 μέρες, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

 

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός μπορεί, εκτός της νίκης, να κρατήσει την ένταση που έβγαλε στην άμυνα και αποτυπώθηκε στα 12 κλεψίματα και στις αρκετές συνεργασίες που έβγαλε στην επίθεση, κάτι που αποτυπώθηκε στις 24 ασίστ του.

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ