20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηρακλής – Μπαχτσεσεχίρ 63-64: «Διπλό» στο… νήμα για τους Τούρκους δια χειρός Οζμιζράκ (pics)

Ο Ηρακλής ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης απέναντι στη Μπαχτσεσεχίρ, όμως οι «κυανόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια την τουρκική ομάδα, βρέθηκαν μέχρι και στο +15, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο «έκλεψαν» τη νίκη (63-64) στο τελευταίο δευτερόλεπτο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρτάλ Οζμιζράκ.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup ανάμεσα σε Ηρακλή και Μπαχτσεσεχίρ. Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού για τρία δεκάλεπτα, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα και με όπλο της την επιθετική άμυνα βρέθηκε μέχρι και στο +15 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Οι Τούρκοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, μπήκαν με το γκάζι πατημένο στην τελευταία περίοδο και έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Καρτάλ Οζμιζράκ έμελλε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού κέρδισε φάουλ από τον Ντάνιελς 7 δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Από πλευράς νικητών οι Τζμάρ Σμιθ (20π.) και Ογκούζ Σαβάς (16π., 9ρ.) ξεχώρισαν, ενώ από τον Ηρακλή ο Ντάγκλας με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ πραγματοποίησε μια ακόμα γεμάτη εμφάνιση. Θετική παρουσία είχε και ο Γούλριτζ με 12 πόντους. 

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που αιφνιδίασε την Μπαχτσεσεχίρ και με το δίδυμο Ντάγκλας - Λιντς έχτισε σιγά σιγά μια διαφορά (14-6) εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Τούρκων στο ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολευόταν να βρουν ρυθμό και πόντους απέναντι στον καλά διαβασμένο «Γηραιό» και μόνο προς το τέλος του δεκαλέπτου ο Σαβάς με δικές του ατομικές ενέργειες μείωσε για την τουρκική ομάδα (16-12).

Η Μπαχτσεσεχίρ πλησίασε στο καλάθι (16-14), όμως ο Ηρακλής αντέδρασε άμεσα και έχοντας πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας αλλά και καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση ανέβασε τη διαφορά του σε διψήφια επίπεδα (34-24). Τζόουνς και Σμιθ έδωσαν «ανάσα» στους φιλοξενούμενους λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, που παρέμεναν ζωντανοί στο παιχνίδι παρά την πολύ μέτρια εικόνα τους (35-29).

Κάτι παραπάνω από δύο λεπτά χρειάστηκε η Μπαχτσεσεχίρ για να φέρει το ματς στα ίσα (36-36), όμως στη συνέχεια ο Ηρακλής με μπροστάρη τον Γούλριτζ και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε λάθη, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και βρέθηκε στο +15 (51-36). Η τουρκική ομάδα στο τέλος του δεκαλέπτου φάνηκε να... ξυπνάει και με τους Χολ και Σμιθ πλησίασε στους 8 πόντους δείχνοντας πως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα (51-43).

Η Μπαχτσεσεχίρ μπήκε αποφασισμένη να τα δώσει όλα στο τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους σκορ 2-11 προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μετά το ξεκίνημα (53-54). Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο ως το τέλος, με τον Οζμιζράκ να παίρνει την τελευταία επίθεση πάνω του ενώ το σκορ ήταν 63-63 και να κερδίζει φάουλ από τον Ντάνιελς στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Τούρκος παίκτης ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές και χάρισε τη νίκη στη Μπαχτσεσεχίρ με 63-64.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Στο σύνολο του αγώνα δεν έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως ο Καρτάλ Οζμιζράκ πήρε την τελευταία επίθεση πάνω του, κέρδισε έξυπνα το φάουλ, ευστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και έκανε το τελικό 63-64 για την Μπαχτσεσεχίρ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 35 ριμπάουντ μάζεψαν οι παίκτες του Ηρακλή, τη στιγμή που η τουρκική ομάδα έφτασε τα 47 με τα 15 εξ' αυτών μάλιστα να είναι επιθετικά. Σημαντικό είναι ότι ο βασικός σέντερ των φιλοξενούμενων, Μπεν Μπέντιλ, απουσίαζε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δείτε τα στατιστικά εδώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ