21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ηρακλής-Λέιντεν 83-92: Το γύρισε αλλά ξέμεινε από βενζίνη (pics, vid)

Το 0-3 του πρώτου γύρου έκανε επιτακτική την ανάγκη της νίκης για τον Ηρακλή κόντρα στη Λέιντεν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως δεν «ακούμπησε» στο διπλό του Πρωταθλήματος επί της Λάρισας, ηττήθηκε με 83-92 στο Ιβανώφειο και επί της ουσίας πέταξε «λευκή» πετσέτα στο FIBA Europe Cup.

 

Η ήττα ήρθε μέσα από ένα ματς με έντονες διακυμάνσεις. Η Λέιντεν προηγήθηκε με 19 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ηρακλής δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, επέστρεψε, προηγήθηκε αλλά όταν το έκανε, έδειξε να ξεμένει από ενέργεια. Έτσι δέχτηκε ένα μεγάλο σερί λίγο πριν το τέλος και υποχρεώθηκε σε ήττα που ουσιαστικά βάζει τέλος στις ελπίδες του για πρόκριση.

 


Ο Ηρακλής είχε δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού στην πρώτη περίοδο και είχε μόλις οχτώ πόντους στα πρώτα 6,5 λεπτά (8-14). Η διαφορά πάντως περιορίστηκε στους πέντε στο τέλος του δεκαλέπτου (16-21). Με τον Τόνι Ντάγκλας «άσφαιρο» -είχε 0/6 σουτ στο πρώτο ημίχρονο- το πρόβλημα στην επίθεση διατηρήθηκε στη δεύτερη περίοδο και οι Ολλανδοί άρχισαν να ξεμακραίνουν. Προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στα μισά της περιόδου (20-32) και στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν στη μέγιστη τιμή της (28-42).

 

 

Η Λέιντεν δεν έβρισκε δυσκολίες από την άμυνα του Ηρακλή και βρέθηκε στην αρχή της τρίτης περιόδου στο +19 (28-47). Σε εκείνο το σημείο χτύπησε το «καμπανάκι» του αθλητικού εγωισμού για τους γηπεδούχους που με σερί 11-0 μείωσαν στους οχτώ (39-47) και το επέκτειναν στο 21-7 για να γίνουν μετά από ώρα απειλητικοί (49-54 στο 28’). Η ομάδα του Γκερτ Χάμινγκ πάντως πρόλαβε να ανοίξει και πάλι την «ψαλίδα» σε διψήφια επίπεδα στο φινάλε της περιόδου (52-63).

 

 

Το παιχνίδι όμως είχε ακόμη δρόμο. Με τον Τόνι Ντάγκλας να βρίσκει ρυθμό και την κερκίδα του Ιβανωφείου να τον σπρώχνει, ο Ηρακλής μπήκε στην τέταρτη περίοδο με σερί 15-2 που του έδωσε προβάδισμα με 67-65! Το μομέντουμ ήταν με το μέρους του όμως οι Ολλανδοί όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά κατάφεραν να απαντήσουν με ένα δικό τους μεγάλο σερί 20-4 (71-85 στο 38’) και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Στέργιος Κουφός άφησε για δεύτερο σερί ματς στον πάγκο για 40 λεπτά τον Γούλριτζ που μετράει μέρες, αν όχι ώρες, στη Θεσσαλονίκη. Δεν δείχνει όμως να υπολογίζει ιδιαίτερα και στον Τράβις Ντάνιελς που όπως στη Λάρισα, έτσι και σήμερα έπαιξε ελάχιστα.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με παθητικό 21+ σε καθένα από τα τέσσερα δεκάλεπτα, προφανώς και ο Ηρακλής δεν έκανε καθόλου καλή δουλειά στην άμυνα. Προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ολλανδών αλλά δεν το έκανε με την ίδια διάρκεια.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ