16.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Λάρισα-Ηρακλής 55-70: Νίκη… ανάσα για τους «κυανόλευκους» με εκπληκτικό Ντάγκλας! (pics-vid)

Ο Ηρακλής ταξίδεψε στη Λάρισα έτοιμος να τα δώσει όλα, καθώς έψαχνε διακαώς την πρώτη του νίκη και με σοβαρότητα και συγκέντρωση κατάφερε να την πάρει, έχοντας τον Τόνι Ντάγκλας σε εκπληκτική μέρα (22π, 9ριμπ, 6ασ).

Βαθμολογική και ψυχολογική... ανάσα πήρε ο Ηρακλής μετά την σημαντική νίκη επί της Λάρισας με 55-70, με τους «κυανόλευκους» να παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι σίγουρα δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους μέρα.

Πλέον ο Ηρακλής βρίσκεται στο 1-3, ενώ η Λάρισα γνώρισε την τέταρτη της ήττα, μετρώντας μόλις μια νίκη επίσης.

Από πλευράς Ηρακλή εξαιρετικός ήταν ο Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Από τη Λάρισα, ο Ζάρας με 11 πόντους και ο Κρουμπάλι με 9 πόντους και 12 ριμπάουντ έκαναν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Ο Ηρακλής μπήκε «μουδιασμένος» στο παιχνίδι και δυσκολευόταν να βρει πόντους στην επίθεση, ενώ αντίθετα η Λάρισα μπήκε... φουριόζα και με τους Ζάρα και Σπαν να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια έχτισε μια καλή διαφορά (19-7). Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε τελείως στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ι Ηρακλής ήταν αυτός που έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και με καλή άμυνα και υπομονή στη επίθεση πέρασε μπροστά στο σκορ (28-30).

Στην τρίτη περίοδο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά αγχωμένες και μάλιστα για τέσσερα σχεδόν λεπτά αδυνατούσαν να βρουν σκορ. Ο Ηρακλής διατηρούσε βραχεία κεφαλή σε όλη την τρίτη περίοδο με τον Σπαν να φέρνει το ματς στα ίσα από τα 6.75 στο τελευταίο δευτερόλεπτο (42-42). Με ένα επιμέρους σκορ 2-14 ο Ηρακλής που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ντάγκλας, απέκτησε μια διαφορά ασφαλείας (44-56) με 4:30 να απομένουν για τη λήξη. Μέχρι το τέλος οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν σοβαροί και δεν επέτρεψαν στη Λάρισα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, παίρνοντας τελικά την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 55-70.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 31% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα ήταν το ποσοστό ευστοχίας της Λάρισας, με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να σημειώνει μόλις 55 πόντους. 

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Τόνι Ντάγκλας ήταν η κινητήριος δύναμη του Ηρακλή, όχι μόνο γιατί πέτυχε 22 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 9 ριμπάουντ, αλλά γιατί μοιάζει με τη «σταθερά» που κάθε ομάδα χρειάζεται. Έχει την αυτοπεποίθηση, έχει τις ικανότητες και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. 

Δείτε τα στατιστικά εδώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ