17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ηρακλής-Ιωνικός 89-84: Έχασε το μυαλό του, όχι και τη νίκη (pics, vid)

Πατώντας για 27’ στην ψυχολογία που του έδωσε η νίκη του περασμένου Σαββάτου επί της ΑΕΚ και παρότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο, ο Ηρακλής σημείωσε μία δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά την τρίτη νίκη του στην Basket League, επικρατώντας του Ιωνικού με 89-84. Η ομάδα του Κώστα Μέξα κυριάρχησε για περίπου 27-28 λεπτά αλλά έχασε πλήρως το μυαλό της στη συνέχεια, κάτι που παραλίγο να την κάνει να χάσει και το παιχνίδι.

 


Ήταν βέβαια ένα νόμισμα με δύο όψεις, αφού η άλλη είχε το πρόσωπο του Ιωνικού που με τις περιορισμένες επιλογές δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη της Κυριακής στο Περιστέρι αλλά έδειξε χαρακτήρα, αφού δεν παράτησε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και παραλίγο να το «κλέψει».

 

Μετά το πρώτο εύστοχο σουτ που ήταν από τον Σταμάτη για τον Ηρακλή, ο Ιωνικός με πιεστική άμυνα υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε απανωτά λάθη και προσπέρασε με 7-3 όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 10-2 και λίγο μετά τα μισά της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 13-9. Κρατώντας τον Τζέρμαν στο μηδέν και έχοντας 4/7 τρίποντα στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Ηρακλής ήταν μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-16.

 


Οι Νικαιώτες προσπαθούσαν να βάλουν στο παιχνίδι τον Τζέρμαν αλλά παράλληλα άρχισαν να αντιμετωπίζουν τη φθορά των φάουλ. Έτσι ο Ηρακλής προηγήθηκε για πρώτη φορά με 10 (29-19 στο 13’). Ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι για πρώτη φορά στο 15’, όμως ο Ηρακλής με πολυφωνία και πιο «καθαρό» μυαλό» συνέχισε να έχει τον έλεγχο (35-24 στο 16’). Η κατάσταση έγινε δυσκολότερη για τους φιλοξενούμενους από τα τρία φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν Χουγκάζ -από τα πρώτα λεπτά- και Γόντικας στην έτσι κι αλλιώς «λειψή» γραμμή ψηλών τους. Ο Ηρακλής χτυπούσε με τον Γιάννη Κουζέλογλου, μέσα και έξω από τη ρακέτα –είχε 17 πόντους με 7/7 σουτ σε 16:42 του πρώτου μέρου- για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (49-32) και τον Ηρακλή να εκτελεί εντυπωσιακά από το τρίποντο (9/14).

 

 

Η άμυνα του Ιωνικού ελλείψει επιλογών ήταν σχεδόν «αναιμική» και ο Ηρακλή βρέθηκε στο 20+ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου (53-32) και χτυπώντας με μακρινά σουτ την άμυνα ζώνης του αντιπάλου του, τη συντήρησε σε αυτά τα επίπεδα (65-45 στο 27’). Κάτι η μικρή χαλάρωση των γηπεδούχων όμως, κάτι και η προσπάθεια του Ιωνικού να μην πετάξουν λευκή πετσέτα και η διαφορά έπεσε στους 14 στο τέλος της περιόδου (69-55).

 

 

 

Το σερί των Νικαιωτών διευρύνθηκε, έφτασε στο 11-0 (69-59 στο 31’) και το κάπως άναρχο παιχνίδι στο οποίο παρέσυρε τον Ηρακλή, του έδινε ελπίδες για κάτι περισσότερο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος η διαφορά παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα (77-67) και μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να γίνει περισσότερο απειλητικός αφού είχε μειώσει στους οχτώ (77-69) αλλά έχασε τρεις απανωτές επιθέσεις. Ένα «μεγάλο» τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης και πάνω σε άμυνα από τον Κουζέλογλου έκανε το 80-69 και έδωσε «ανάσα» στον Ηρακλή όμως απάντησε ο Ράις για το 80-72. Με δύο τρίποντα του Τζέρμαν αφού ο Ηρακλής «πούλησε» ισάριθμες φορές την μπάλα, ο Ιωνικός έβαλε το ματς στην κόψη του ξυραφιού μειώνοντας στον πόντο στα 44’’ (81-80)! Ο Ντάγκλας ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή του φάουλ (83-80) όπως και ο Ράις (83-82 στα 27’’), όμως 2/2 μέτρησε και ο Σταμάτης (85-82 στα 22’’). Μετά από επιθετικό ριμπάουντ ο Γκιουζέλης έκανε το 85-84. Νέες βολές του Σταμάτη έκαναν το 87-84, το μακρινό σουτ της ισοφάρισης από τον Τζέρμαν ήταν άστοχο και ο Ντάγκλας με βολές «σφράγισε» το 89-84.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου έκανε season-high από το ημίχρονο. Ο διεθνής φόργουορντ βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα φάουλ των ψηλών του Ιωνικού και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Ηρακλή. Το τρίποντο-μαχαιριά στην εκπνοή επίθεσης του Ηρακλής στο τελευταίο δίλεπτο και με τον Χουγκάζ «κρεμασμένο» πάνω του, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Με rotation επτά παικτών τα πράγματα δεν μπορούν να είναι εύκολα σε κανένα παιχνίδι για τον Ιωνικό. Οι επτά όμως ήταν σήμερα «λιοντάρια» και αν κάνουν εμφανίσεις όπως αυτή που έκαναν μετά το 27’, θα κάνουν σίγουρα και άλλες ζημιές.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ιωνικός είχε 32 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 10/30 σουτ και 52 στο δεύτερο με 19/42. Ο Ηρακλής κόντεψε να χάσει ένα ματς στο οποίο εκτέλεσε με 60% από το τρίποντο και αυτό εξηγείται και από τα σχεδόν διπλάσια λάθη του (17 έναντι 9).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ