32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ημέρα της κρίσης για τους ξένους της Basket League

Η σημερινή ημέρα θα ήταν τυπική για τον ΕΣΑΚΕ και τη Basket League, με μια συνεδρίαση του ΔΣ στις 11.30 και εν συνεχεία γενική συνέλευση για όλα τα διαδικαστικά της επόμενης Basket League, αν δεν είχε προκύψει και γιγαντωθεί το θέμα με τους ξένους του οποίου ακόμα κανείς δεν ξέρει με σιγουριά την ακριβή του διάσταση.

Ο ΠΣΑΚ αρχικά και οι διεθνείς παίκτες στη συνέχεια εξέφρασαν με έντονο τρόπο και επιθετικές ανακοινώσεις την εναντίωσή του στην πρόθεση θέσπιση κανονισμού για 6+1 ξένους. Με τον ΕΣΑΚΕ, όμως, να αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και να... επιστρέφει το μπαλάκι στον ΠΣΑΚ λέγοντας ότι αυτός το δημιούργησε εκ του μη όντος.

Ψάχνοντας το θέμα, αφ' ενός δε δημιουργήθηκε από την... φαντασία κάποιων στον ΠΣΑΚ, αφ' ετέρου δεν υπάρχει και επίσημα τέτοιο θέμα προς συζήτηση. Είναι γεγονός ότι ακούστηκε σε ανεπίσημη κουβέντα σε συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, αλλά όταν ζητήθηκε από τις ομάδες να στείλουν τις προτάσεις τους για τους κανονισμούς του επόμενου πρωταθλήματος δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα. Η μοναδική σχετική αναφορά που υπήρχε από μία ΚΑΕ ήταν ότι αν πρόκειται να εφαρμοστεί το 6+1, δηλαδή επτά σε κάθε ομάδα αλλά να παίζουν οι έξι, ας γίνει  κατευθείαν για να μην... κοροϊδεύομαστε,

Αρχίζοντας, λοιπόν, η σημερινή συνεδρίαση δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι. Θα υπάρχουν τα διαδικαστικά, περί κλήρωσης, προγράμματος και άλλων πολλών με ουσία. Δεν αποκλείεται όμως να... εμφανιστεί ξαφνικά. Δεν απαγορεύει δηλαδή τίποτα και σε κανέναν να πει την ώρα της γενικής συνέλευση ότι προτείνω αυτό και να ανοίξει σοβαρή συζήτηση.

Οπως είπαμε, το θέμα δεν είναι εκτός πραγματικότητα, υπάρχει σε σκέψεις. Γίνονται σφυγμομετρήσεις εδώ και αρκετό καιρό, συζητάνε συν και πλην οι ομάδες, λογικά θα υπάρχουν και επαφές με την ΕΟΚ που βάσει νόμου έχει τον τελευταίο λόγο για να εγκρίνει τα πάντα που θέλει ο ΕΣΑΚΕ. Φαντάζει παράλογο να δεχτεί τέτοιο πράγμα η ΕΟΚ όσο υπάρχει η παρούσα πλειοψηφία στη διορισμένη διοίκηση πρωτοδικείου και με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να διατρανώνει πριν από λίγες μέρες την αντίθεσή του σε τέτοια σκέψη, με δηλώσεις του σε αθλητική ιστοσελίδα.

Οπως και να 'χει, σήμερα το απόγευμα θα ξέρουμε αν τελικά όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα... πυροτέχνημα που έσβησε ή μια φωτιά που θα ανάψει με άγνωστες διαστάσεις. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ