22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ηλίας Καντζούρης στο Basketa: «Γι’ αυτό πήρα το τάιμ άουτ»

Η Μπάμπεργκ έκανε τη δική της υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπό τις οδηγίες του Ηλία Καντζούρη, ο οποίος μιλάει στο Basketa.gr για το θρίαμβο της γερμανικής ομάδας και την κίνησή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις στον πάγκο των «πρασίνων».

Έπαιζε απέναντι σε μία ομάδα με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την νέα νίκη σε ντέρμπι «αιωνίων», ενώ για ακόμη μία φορά θα αγωνιζόταν χωρίς τον πρώτο της προπονητή, Αντρέα Τρινκιέρι, καθώς και δίχως τους Λούκα Μίτροβιτς, Λέον Ραντόσεβιτς, Ελάιας Χάρις και Μπράις Τέιλορ. Με αυτά τα δεδομένα, σε συνάρτηση με τη «βαριά» προ ημερών ήττα από τη Βόννη στο πρωτάθλημα (106-69), λίγοι θα έδιναν στην Μπάμπεργκ σημαντικές πιθανότητες, αλλά με τον Ηλία Καντζούρη για ακόμη μία φορά να κοουτσάρει, έφτασε τη δεύτερη νίκη της σε τέσσερα ματς υπό τις δικές του οδηγίες στην Ευρωλίγκα, και μάλιστα με ένα εμφατικό 95-74 κόντρα στους «πράσινους».

Ο Έλληνας προπονητής και άμεσος συνεργάτης του κόουτς Τρινκιέρι, μίλησε στο Basketa.gr για την επιτυχία της γερμανικής ομάδας, καθώς και την αντίδρασή της μόλις ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του επαναφορά στην τρίτη περίοδο. Αφιερώνει, παράλληλα, σε κάθε απόντα την νίκη και εξέφρασε την αισιοδοξία για άμεση επιστροφή του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο. Τέλος, αναφέρεται στο τάιμ άουτ που πήρε με περίπου δύο λεπτά για τη λήξη του, τελειωμένου επί της ουσίας σε εκείνο το σημείο, αγώνα, με τον πάγκο του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο να αντιδρά έντονα, θεωρώντας την κίνηση αυτήν ως ένδειξη ασέβειας.

Πώς καταφέρατε, καταρχάς, να κερδίσετε με αυτή τη διαφορά, έχοντας τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες;

Νομίζω, ότι όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είχαμε πολλή ενέργεια και όποιος μπήκε μέσα, έδωσε κάτι θετικό. Προερχόμασταν από δύσκολη εβδομάδα, λόγω αποτελεσμάτων, και αντιδράσαμε έτσι όπως αντιδρούν οι καλές ομάδες, παίζοντας ο ένας για τον άλλο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Είδατε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στο παιχνίδι, στην τρίτη περίοδο. Σε αυτό το δύσκολο σημείο, τι έδωσε στην ομάδα τη «σπίθα» για να πάρει και πάλι τα ηνία;

Έχουν υπάρξει αρκετές φορές που βρεθήκαμε στην ίδια θέση, χάνοντας διαφορές, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) δεν χάσαμε το μυαλό μας. Υπήρξε συγκέντρωση, ομαδική δουλειά και αυτό είναι που πιστεύω, ότι έκανε τη διαφορά.

Αφιερώνετε τις νίκες σας που έχετε κάνει με εσένα στον πάγκο, στον Αντρέα Τρινκιέρι;

Φυσικά τις αφιερώνουμε. Είμαστε ομάδα που παίζει ο ένας για τον άλλο και πάντοτε μέσα σε αυτούς, είναι και οι απόντες. Δεν ήταν μόνο ο κόουτς, αλλά και τα παιδιά που έλειπαν. Αυτός είναι ο στόχος μας, ο ένας να καλύπτει πάντα τα νώτα του άλλου.

Είναι, πράγματι, τόσο σοβαρό το θέμα του κόουτς Τρινκιέρι; Πότε προβλέπεται να επιστρέψει;

Ήταν αρκετά σοβαρό το θέμα, μετά την εγχείρηση στον ώμο του, αλλά βρίσκεται ήδη εδώ. Θεωρώ, ότι σύντομα θα είναι και πάλι μαζί μας.

Πώς είναι αυτή η κατάσταση για ένα βοηθό, να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και να βγαίνει μπροστά αν χρειαστεί, και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο;

Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε μας ζητηθεί από την ομάδα. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που γίνεται αυτό τα τελευταία τρία χρόνια, άρα δεν αισθάνομαι πρωτάρης και από τη στιγμή που συνεχίζει να λειτουργεί καλά η ομάδα, είναι ακόμη καλύτερο το δικό μου συναίσθημα.

Τι έχεις να σχολιάσεις για τις αντιδράσεις του πάγκου του Παναθηναϊκού, για το τελευταίο τάιμ άουτ που πήρες;

Το τελευταίο πράγμα, ειλικρινά, που ήθελα να κάνω, ήταν να δείξω έλλειψη σεβασμού. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον κόουτς Πασκουάλ, τον Παναθηναϊκό και όσα έχει πετύχει σαν σύλλογος. Πήρα το τάιμ άουτ, θεωρώντας εκείνη τη στιγμή πως έπρεπε να διασφαλιστεί το καλό της ομάδας. Λυπάμαι που έγινε έστω και θέμα αυτή μου η κίνηση.

Αποστολή στη Βαμβέργη: Ραφαήλ Αλαγάς

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ