20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζωντανός ο Κόροιβος!

Με άμυνα από γρανίτη και με τους Κάρσον, Ντε Κόζι να τραβούν το σκοράρισμα ο Κόροιβος πήρε αυτό που ζητούσε στην Αμαλιάδα απέναντι στον Φάρο. Νίκησε με 73-55 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League, παρά το ότι την ίδια στιγμή νικούσε και ο Πανιώνιος στα Τρίκαλα. Ο Κόροιοβς κάλυψε και τη διαφορά των 4 πόντων, με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο από τον Φάρο, ο οποίος είναι ακόμα μπλεγμένος σε σενάρια υποβιβασμού.

Με τον Κάρσον να ξεκινά ζεστός ο Κόροιβος πήρε με το καλημέρα το προβάδισμα στο σκορ (5-0) και δεν το έχασε ως το τέλος του ημιχρόνου. Παρότι στη συνέχεια επιθετικά λειτούργησε περισσότερο με ατομικές προσπάθειες και πήρε πολλές λύσεις από τη γραμμή των βολών, εντούτοις στην άμυνα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκεντρωμένος και στιβαρός κι αυτό ήταν το κλειδί της επικράτησής του στο πρώτο μέρος. Ο Μιλεντίγεβιτς έβγαλε εκτός αγώνα τον Μπαρτ στερώντας από τον Φάρο το βασικό επιθετικό όπλο του, ο Σαχπατζίδης έπαιξε πιο αποτελεσματική άμυνα μέσα στο καλάθι και πάνω στον Σάφτενααρ, ενώ και ο Σπυριδωνίδης από τη στιγμή που μπήκε διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και βοήθησε πολύ, κυρίως οργανωτικά. 

Χάρη σε αυτή την πολύτιμη ελληνική παρουσία στην πεντάδα του, ο Κόροιβος κατάφερε μεταξύ 8'30'' και 12'.30'' να τρέξει ένα σερί 14-5 και να προηγηθεί με 29-14 εδραιώνοντας το προβάδισμά του απέναντι σε έναν Φάρο, που με τον Μπαρτ εκτός κλίματος αγώνα (μετά τον Μιλεντίγεβιτς και ο Πόσλεϊ πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμά του) και τους Παπαμακάριο, Παπαντωνίου να φορτώνονται νωρίς με φάουλ και να μένουν αρκετή ώρα στον πάγκο για να προφυλαχθούν, είχε ξεμείνει από επιθετικές λύσεις και είχε κακά ποσοστά ακόμα και στις βολές. Στο 34' η διαφορά υπέρ του Κοροίβου ανέβηκε στους 16 πόντους (34-18), ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο Φάρος βελτίωσε την άμυνά του με ένα ζον πρες, που κατέληγε σε μαν του μαν, και μπόρεσε να συγκρατήσει την επιθετική ορμή των γηπεδούχων. Ο Κόροιβος σκόραρε 5 πόντους σε αυτό το διάστημα και ο Φάρος μπόρεσε να μειώσει κάπως με τη λήξη του ημιχρόνου (39-28).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Φάρος έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 (39-30), αλλά η αντίδραση του Κοροίβου ήταν άμεση. Με συνέπεια στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε όλες τις κακές επιλογές κυρίως από τον Παπαντωνίου και στην επίθεση ο Κάρσον έδωσε το σύνθημα. Ακολούθησαν οι ΝτεΚόζι και Μιλεντίγεβιτς με δύο τρίποντα, που ανέβασαν τη διαφορά στους 17 πόντους μόλις 3,5 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48-31). Το τάιμ άουτ του Σκουρτόπουλου δεν είχε αποτέλεσμα ούτε η επιστροφή του Μπαρτ στην πεντάδα του Φάρου, που εξακολουθούσε να είναι εγκλωβισμένος στην εξαιρετική άμυνα του Κοροίβου και δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Αντίθετα ο Κόροιβος, με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση πλέον, έβρισκε λύσεις και με τρίποντο του Λάνγκφορντ ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους, ενώ στο 27' προηγήθηκε με 55-33 δείχνοντας να κυριαρχεί πλήρως. Παρ' όλα αυτά στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου, ο Στιβ Μπαρτ συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι. Πέτυχε 9 συνεχόμενους πόντους, ο Φάρος έβγαλε ορισμένες καλές άμυνες υπερασπιζόμενος σωστά το καλάθι του και μείωσε 58-46 στο 30'.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Φάρος παίζοντας με τρεις κοντούς, εκμεταλλευόμενος τη βιασύνη των γηπεδούχων και με ένα τρίποντο του Μουράτου μείωσε στους 10 πόντους (59-49), αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο. Ο Κόροιβος κατάφερε να σταματήσει και πάλι τον Μπαρτ, ενώ στην επίθεση ο Χάινς πέτυχε δύο πολύ κρίσιμα καλάθια (το ένα μετά από επιθετικό ριμπάουντ) και ο Πόσλεϊ άλλο ένα, με αποτέλεσμα η διαφορά να επανέλθει στους 14 πόντους (65-51) στο 35'. Τα υπόλοιπα ανέλαβε η εξαιρετική άμυνα του Κοροίβου, που κράτησε τους παίκτες του Φάρου μακριά από το καλάθι, ο Ντε Κόζι πέτυχε δύο ακόμα πολύτιμα καλάθια και η ομάδα της Αμαλιάδας πήρε την πολύτιμη νίκη, ενώ ταυτόχρονα κάλυψε και τη διαφορά των 4 πόντων, με την οποία είχε χάσει στη Λάρισα στον πρώτο γύρο, αποκτώντας πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Φάρο, που φυσικά δεν έχει σωθεί ακόμα. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Ο Ντε Κόζι και ο Κάρσον τράβηξαν το σκοράρισμα για τον Κόροιβο, ο οποίος όμως κέρδισε κυρίως χάρη στην άμυνά του κι εκεί μεγάλη βοήθεια έδωσαν τρεις Έλληνες παίκτες. Ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, που έβγαλε εκτός αγώνα στην αρχή τον Μπαρτ και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει μια καλή διαφορά, ο Γιάννης Σαχπατζίδης, που βοήθησε πολύ και στα ριμπάουντ, και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης, που έκανε σπουδαία δουλειά και στο οργανωτικό κομμάτι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες έκαναν τον ίδιο αριθμό λαθών (από 16) και πήραν σχεδόν τα ίδια επιθετικά ριμπάουντ (9 ο Κόροιβος και 10 ο Φάρος), οπότε η διαφορά στο ποσοστό των σουτ εντός παιδιάς ήταν καθοριστική. Ο Κόροιβος σούταρε με 46% και ο Φάρος με 34%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ