14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Mόσχας 107-104: Θρίλερ δύο παρατάσεων και 1-1 η Ζενίτ! (vid)

Δύο παρατάσεις χρειάστηκαν Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να λύσουν τις διαφορές τους στο δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της VTB League, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να είναι τελικά αυτή που επιβίωσε της επικής αυτής αναμέτρησης, κερδίζοντας με 107-104 και ισοφαρίζοντας τη σειρά, η οποία πάει τώρα στη Μόσχα! Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

Δεν είναι παράλογο να πούμε πως η σειρά της Ζενίτ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θυμίζει έναν πρόωρο τελικό για τη VTB League. Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας και πρώτη της κανονικής διάρκειας της VTB League κοντράρεται με την πάντα δυνατή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς επιβεβαίωσε ακριβώς αυτή την άποψη! Σε έναν αγώνα που η Ζενίτ έπαιζε για να μην βρεθεί με το 0-2 και την πλάτη στον τοίχο και η ΤΣΣΚΑ για να στρίψει και άλλο το μαχαίρι στην πληγή της αντιπάλου της, τελικά, επιβίωσε ο πιο... απελπισμένος! Η ΤΣΣΚΑ κρατούσε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα όμως ένα φοβερό ντεμαράζ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, την έφερε στο +3 και το 75-72. Εκεί ήταν η ώρα του Τόκο Σενγκέλια να πάρει το όπλο του, και αφού η μπάλα κατέληξε στα χέρια του μετά από ένα αψυχολόγητο χαμένο τρίποντο του Κλάιμπερν, με ένα πολύ δύσκολο δικό του σουτ να στείλει το ματς στην παράταση!

Στην παράταση οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν στήθος με στήθος! Ο παρ'όλίγον μοιραίος της κανονικής διάρκειας, Ουίλ Κλάιμπερν, πήγε να γίνει ο... ωραίος του αγώνα, όμως η προσπάθειά του για να κερδίσει τον αγώνα μπήκε και βγήκε, και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί ήταν που φάνηκε η "πείνα" της Ζενίτ για επιβίωση. Με μεγάλα σουτ, από τον Κέβιν Πάνγκος αλλά και τον Μπίλι Μπάρον, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε το προβάδισμα, άντεξε στην τελευταία προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη για ντεμαράζ και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη, η οποία οδηγεί τη σειρά στη Μόσχα με το ισόπαλο 1-1!

Για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, πρώτος σκόρερ ήταν, για άλλη μια φορά ο Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους και 9 ασίστ, ενώ από κοντά ήταν και ο Μπίλι Μπάρον, με 20 πόντους. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ, η οποία άγγιξε μία τεράστια νίκη, είχε σε φοβερή βραδιά τον Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος έγραψε 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ 27 είχε ο έτερος πρωταγωνιστής και σκόρερ του καλαθιού της ισοφάρισης, Τόκο Σενγκέλια, με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ. 17 προσέθε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, 22 Μαΐου.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=iMhmbtL83q0&feature=youtu.be



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ