24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζεις με 1250 ευρώ τον χρόνο ;

Με το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων της Α2 Ανδρών να έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις, αλλά να μην γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την συνέχιση των πρωταθλημάτων, το οικονομικό τοπίο αναφορικά τις αμοιβές προπονητών και παικτών παραμένει θολό.

Ωστόσο, εκτός από την Α2 Ανδρών, σε κανένα κάδρο συζήτησης δεν μπαίνει ούτε η Β' Εθνική αλλά ούτε η Γ' Εθνική, στις οποίες υπάρχουν 118 ομάδες και με απλά μαθηματικά, αν υπολογίσουμε δωδεκάδες, 1416 αθλητές.

Από αυτόν τον μεγάλο αριθμό αθλητών, μπορούμε χονδρικά να υπολογίσουμε ότι το 5% αυτών είναι υψηλά αμειβόμενοι, αλλά το κυρίως πρόβλημα έγκειται στην πλειοψηφία των παικτών, και ειδικά όσων δεν έχουν κάποια άλλα απασχόληση, έχοντας το μπάσκετ ως κύρια πηγή εσόδων τους.

Για όποιους δεν γνωρίζουν, ένας μέσος όρος μισθολογικής εικόνας ενδέχεται να είναι τα 500 ευρώ τον μήνα. Άρα αν υπολογίσουμε ότι ένας σύλλογος πλήρωσε ολόκληρο τον Οκτώβριο, και τον Νοέμβριο (τον οποίοι πολλοί σύλλογοι κατέβαλαν αν και δεν αγωνίστηκαν οι ομάδες τους), και έδωσε και τον μισό Δεκέμβρη, ένας αθλητής αυτού του επιπέδου θα πρέπει να βγάλει όλη την αγωνιστική σεζόν με περίπου 1250 ευρώ στην τσέπη (το νούμερο είναι συμβολικό και δείχνει το μέγεθος του προβλήματος).

Φυσικά υπάρχουν και ακόμη κατώτερες αμοιβές, και αυτό που φαντάζει απαραίτητο, είναι αθλητές και προπονητές με κάποιο τρόπο να διασφαλιστούν και να μπορούν από εδώ και πέρα να βρίσκονται σε μια ΚΑΔ, σε περίπτωση που πλήττονται.

Όσο για ασφάλιση, αυτό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει, σε έναν ερασιτεχνικό αθλητισμό, που πολλές φορές οι υποχρεώσεις του είναι επαγγελματικές!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ