17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ζαρμακούπης στο basketa.gr: «Η φιγούρα του Αντετοκούνμπο σου δίνει κίνητρο κάθε μέρα»

Ο ΕΦΑΟΖ έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και συνεχίζει στα ψηλά του πιο απαιτητικού ομίλου της κατηγορίας. Εκτός όμως από την συλλογική επιτυχία, η ομάδα του καμαρώνει, καθώς συμπεριλαμβάνει στο ροστερ της και τον πρώτο σκόρερ (μέχρι στιγμής) του 2ου ομίλου νότου.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Ζαρμακούπη, ο οποίος με 281 πόντους και εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί μια ιδανική σεζόν. Ο 22χρονος γκαρντ διανύει τη δεύτερη χρονιά στο σύνολο του Γιάννη Μάνου  και εξήγησε στο basketa.gr πως ο ΕΦΑΟΖ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, ενώ στάθηκε και στην εμβληματική φιγούρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η οποία δεσπόζει στο κλειστό του Ζωγράφου.

Πήρατε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ΦΕΑ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, που θεωρείς ότι κρίθηκε το συγκεκριμένο ντέρμπι;
«Η ΦΕΑ είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες και περιμέναμε ένα δύσκολο ματς. Στο παιχνίδι αντιμετωπίσαμε ζώνη την περισσότερη ώρα και σε κάποια σημεία μας δυσκόλεψε. Σε όλο το ματς δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τους ‘’κοντούς’’ της ΦΕΑ που είναι πολύ γρήγοροι και μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Κομβικό θεωρώ το δίλεπτο στην 4η περίοδο όπου με συνεχόμενα σουτ ανατρέψαμε την διαφορά των 10 πόντων που ήμασταν πίσω και βρήκαμε μομέντουμ. και την ευστοχία στις βολές στο τέλος».

Περιμένατε ότι θα οδηγείτε εσείς την… κούρσα του 2ου ομίλου;
«Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά το πρωτάθλημα, κάνοντας μέτριες εμφανίσεις. Προσωπικά πίστευα ότι θα ήμασταν ψηλά, αλλά θεωρούσα δύσκολο κάποια ομάδα να μείνει μόνη πρώτη, χωρίς ισοβαθμίες γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό».

Μιας και ολοκληρώσατε τον α’ γύρο στην κορυφή και συνεχίζετε να βρίσκεστε στα ψηλά αυτή τη στιγμή, έχουν αλλάξει οι στόχοι της ομάδας;
«Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει εύκολο ματς και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, ούτε για την άνοδο, ούτε για την σωτηρία. Στόχος μας απο την αρχή είναι να παρουσιαζόμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και στο τέλος της σεζόν να κάνουμε ταμείο και να πάρουμε οτι μας αξίζει».

Παίζεται σ’ ένα γήπεδο έχοντας συνεχώς μπροστά σας την φιγούρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτό πως είναι; Σας επηρεάζει καθόλου θετικά η αρνητικά;
«Βλέποντας την εικόνα τριών παιχτών που ξεκίνησαν από τον Φιλαθλητικό και αγωνίστηκαν στο ίδιο γήπεδο που παίζουμε εμείς τώρα, και που έχουν γίνει ντράφτ. Σου δίνει κίνητρο κάθε μέρα για να δουλέψεις σκληρά στις προπονήσεις και να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Πόσο μάλλον όταν ο Γιάννης είναι τώρα ίσως και ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».

Εσύ τι στόχους έχεις;
«Βραχυπρόθεσμος, στόχος είναι να συνεχίσουμε εγώ και οι συμπαίκτες μου να παίζουμε καλά ώστε να συνεχίσει και η ομάδα την καλή της πορεία. Μακροπρόθεσμος, είναι να προπονούμαι καθημερινά για να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς και ειδικά σε αυτούς που υστερώ».

Που υστερεί ο πρώτος σκόρερ του ομίλου;
«Πιστεύω ο,τι πρέπει να γίνω πιο σταθερός σε κάποια βασικά στοιχεία του παιχνιδιού όπως το σουτ και η ντρίμπλα, καθώς και να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι».

Ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα αντέξουν μέχρι το τέλος σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα;
«Θεωρώ ότι μαζί με εμάς, την πιο σταθερή πορεία ως τώρα την έχουν το Ίλιον και το Σχηματάρι. Βέβαια όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και μια ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να αλλάξει τις βλέψεις κάθε ομάδας, οπότε οι προβλέψεις είναι πολύ δύσκολες. Μακάρι όλες οι ομάδες να έχουν υγεία γιατί βλέπουμε πολλά τελευταία».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ