21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Αρμάνι 86-83: Αντίδραση «Εξάστερου»! (vids)

Μετά από τρία ματς, όπου ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει... παραιτηθεί στην Ευρωλίγκα, καθώς κι ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε πίσω με 20 πόντους, οι «πράσινοι» έβγαλαν ένα άλλο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν για την τιμή τους και νίκησαν με 86-83 στην παράταση την Αρμάνι που «καιγόταν» για το πλεονέκτημα έδρας, μετά το «διπλό» στο Βελιγράδι, δείχνοντας πώς είναι να παίζεις σαν «Εξάστερος».

Η Αρμάνι άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι, με τους Πάντερ και ΛεΝτέι σε ίδιο ρυθμό από το ματς του Βελιγραδίου να τιμωρούν με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα, φέρνοντας νωρίς τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (4-14). Με τα μακρινά σουτ και του Σιλντς, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... να μην έχει μπει στο παρκέ, η πρώτη περίοδος έληξε στο +11 υπέρ της ιταλικής ομάδας (15-26).

Οι επιλογές του Μεσίνα ήταν πολλές στο εκτελεστικό κομμάτι, προσφέροντάς του απόλυτη ασφάλεια, τη στιγμή που οι «μάχες» του Παπαγιάννη κοντά στο καλάθι δεν μπορούσαν να φέρουν πολλά στους «πράσινους», απόντων των υπολοίπων (22-42 στο 17'). Με τη διαφορά να έχει φτάσει και στους 20 πόντους, άπαντες περίμεναν τουλάχιστον το δεύτερο ημίχρονο να μην αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά (29-46).

Αυτός που έδειξε μια αντίδραση ήταν ο Μπέντιλ, που αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους και με ένα δικό του «μπαράζ» σκοραρίσματος μείωσε την απόσταση στο -10 κι έδωσε ελπίδα στον Παναθηναϊκό (40-50 στο 24'). Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να πλησιάσουν πέραν των εννέα πόντων, με τον Χεζόνια να επιχειρεί να στηρίξει τους συμπαίκτες του στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά τις λύσεις της Αρμάνι να μη στερεύουν ακόμη (49-59).

Η άμυνα των παικτών του Κάτας επιτέλους «μασούσε σίδερα» και ο Παπαπέτρου είχε βρει πια ρυθμό, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν στο -6 στα μέσα της τελευταίας περιόδου και να υπενθυμίσουν, ότι ήταν παρόντες για την νίκη (59-65). Με τον Μακ να δημιουργεί και τον Παπαγιάννη να τελειώνει εντυπωσιακά φάσεις, ο Παναθηναϊκός μείωσε δις στην ελάχιστη διαφορά, αλλά με το σκορ στο 68-69, ο Αμερικανός αστόχησε στο «φλότερ». Οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστικά φάουλ και είδαν τον Πάντερ να δίνει δώρο τη μία βολή, για να ισοφαρίσει στο 1.8" με επέλαση ο Χεζόνια (70-70). Λάθη έγιναν σε δύο επαναφορές και η παράταση ήταν γεγονός.

Η έναρξη του έξτρα πενταλέπτου ήταν εκπληκτική, με τους «βομβαρδισμούς» από μακριά να δίνουν αέρα οκτώ πόντων για το «τριφύλλι», προτού ο Μεσίνα αναγκαστεί σε τάιμ άουτ (81-73 στο 43'). Με τον Μίτσοφ να επιχειρεί για την ανατροπή, οι Λομβαρδοί δεν τα παράτησαν και μείωσαν, με τον Ντατόμε να παίρνει τρεις βολές και να μειώνει σε 86-83 στα 18". Οι Ιταλοί στόχευσαν τον Παπαγιάννη κι εκείνος έχασε τις βολές, με την άμυνα να μην προλαβαίνει τον Ντατόμε, αλλά εκείνον να αστοχεί και την νίκη να έρχεται σε «πράσινα» χέρια.

Δεκάλεπτα: 15-26, 29-46, 49-59, 70-70, 86-83 (παρ.)

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΡΘΕ... ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ: Δύο παίκτες ευθύνονται για την ολική επαναφορά και την νίκη, ως παράγοντες «Χ». Ο Μπεν Μπέντιλ έδωσε το σύνθημα στην τρίτη περίοδο, δίνοντας ελπίδα και τελειώνοντας με 16 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ ο Σέλβιν Μακ αυτή την φορά είχε «μαεστρική» δημιουργία και έπαιξε καταλυτικό ρόλο, με την παρουσία ενός «άσου» να παίζει ρόλο με 11 πόντους και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στα τρίποντα, με 10/24 για τον Παναθηναϊκό και μόλις 9/33 για την Αρμάνι έπαιξε το ρόλο της, αν και οι «πράσινοι» κόντεψαν να δουν τις 12/23 βολές να τους στοιχίσουν, όπως και τις τέσσερις λιγότερες κατοχές, με ένα παραπάνω επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και πέντε παραπάνω λάθη. Η κατανομή των σουτ, πάντως, με 43 δίποντα και 24 τρίποντα για τους παίκτες του Κάτας και 36 με 33 αντίστοιχα για εκείνους του Μεσίνα, δείχνει και το λόγο που ήρθε, εξορθολογισμένα, η ανατροπή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ