20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζαγκλής: «Ήσουν ο ήλιος στο σύμπαν του μπάσκετ»

Ο Ανδρέας Ζαγκλής αποχαιρέτησε τον Κόμπι Μπράιαντ, με μήνυμά του στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε ευχαριστούμε, Κόμπι. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο Twitter, στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του παλαίμαχου γκαρντ, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ήταν ο πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έλαβε χώρα στην Κίνα.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, από την πλευρά του, έγραψε στο Instagram για τον αδόκητο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα: «Ήσουν ο ήλιος στο σύμπαν του μπάσκετ, λάμποντας μέσα και έξω από το γήπεδο. Ένας πρεσβευτής των αξιών μας. Αγαπούσες τη φανέλα με το 8 και το 24 των Λος Άντελες Λέικερς όσο και αυτή των ΗΠΑ με το 10. Μόλις 41, είχες αρχίσει μια δεύτερη καριέρα ανταγωνιζόμενος σε επιτυχίες την πρώτη σου. Ήδη λείπεις πολύ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια Μπράιαντ για την απώλεια του Κόμπι και της Τζιάνα».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You were a sun in the Basketball universe, shining on and off the court. An ambassador of our values. You loved the 8/24 Lakers jersey as well as the USA 10 jersey. Just 41, you had already started a second career challenging the success of the first one. You are already sorely missed. Condolences to the Bryant family for the passing of Kobe and Gianna. RIP.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Zagklis (@andreaszagklis) στις

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών: «Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η αθλητική οικογένεια με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κορούλας του. Όλοι θέλαμε να ήταν ψέμα και ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσα μας ένας θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ. "Έφυγε" σε πολύ μικρή ηλικία, όπως και...το σπλάχνο του! Ένας Άγγλος συγγραφέας, ο Χόρας Γουάλπολ είχε γράψει κάποτε πως "Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται". Το μπάσκετ ήταν η ζωή του Κόμπι και το έκανε να φαίνεται "αστείο". Κι εμείς πλέον βιώνουμε μια τεράστια τραγωδία...».

«Δεν υπάρχουν λόγια. Ο ΕΣΑΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ στα 41 του χρόνια, σε δυστύχημα με ελικόπτερο...», έγραψε επίσης μέσω Twitter η διοργανώτρια αρχή της Basket League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ