23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά

Τους αντιπάλους της στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023 έμαθε η Εθνική Ελλάδας, μέσω της κλήρωσης που έλαβε χώρα στο Μόναχο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε επικεφαλής ομίλου, σύμφωνα με το νέο σύστημα κλήρωσης της FIBA. Αντίπαλοί του θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία και η Εσθονία, στην προσπάθειά του για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθούν στη Σλοβενία και το Ισραήλ, με την παρουσία δεκαέξι ομάδων.

Οι δύο «οικοδέσποινες» χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Τα υπόλοιπα δεκατέσσερα «εισιτήρια» θα κριθούν μέσω των προκριματικών, τα οποία θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο (11-14/11/2021) και θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2023, με τις 38 συμμετέχουσες ομάδες να χωρίζονται σε δέκα ομίλους.

Οι όμιλοι:
1ος: Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία
2ος: Γαλλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία
3ος: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ισλανδία
4ος: Τουρκία, Σλοβενία, Πολωνία, Αλβανία
5ος: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία
6ος: Ρωσία, Μαυροβούνιο, Δανία, Αυστρία
7ος: Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Εσθονία
8ος: Ιταλία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ελβετία
9ος: Λευκορωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιρλανδία
10ος: Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ

Στην τελική φάση θα περάσουν οι πρώτες δέκα ομάδες των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες. Για την επιλογή των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση κάθε ομίλου που έχει τέσσερις ομάδες. Εάν στις πρώτες δεκατέσσερις ομάδες των προκριματικών είναι η Σλοβενία ή το Ισραήλ, τότε στα τελικά θα περάσει η αμέσως επόμενη του ομίλου τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ