15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προκριματικά Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Ώρα κλήρωσης για την Ελλάδα (pic)

Εβδομάδα κληρώσεων είναι αυτή για τη FIBA και τις διοργανώσεις της, και ύστερα από τις κληρώσεις των συλλογικών διοργανώσεων, σειρά παίρνει και αυτή του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, με την Ελλάδα να μαθαίνει τους αντιπάλους της στη φάση των προκριματικών.

Την καλή της πορεία τα τελευταία δύο χρόνια εξαργυρώνει η εθνική Γυναικών, στην κλήρωση της Παρασκευής, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο συμμετείχε, μετά από απουσία μίας διοργάνωσης, στο Ευρωμπάσκετ του 2021, θα βρεθεί ως επικεφαλής ομίλου στην διαδικασία των προκριματικών για τη διοργάνωση του 2023, σύμφωνα με το νέο σύστημα κλήρωσης.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας από τα 8 συνολικά γκρουπ στα οποία χωρίστηκαν οι 38 ομάδες που θα βρεθούν στην προκριματική διαδικασία. Στην κλήρωση της Παρασκευής, οι ομάδες θα κληρωθούν σε 10 γκρουπ, από τα οποία 8 θα αποτελούνται από 4 ομάδες και 2 θα αποτελούνται από 3 ομάδες εκάστο. Πριν γίνει η κλήρωση των ομίλων, τα 10 γκρουπ δυναμικότητας θα χωριστούν σε δύο υποσύνολα, και αυτός ο διαχωρισμός είναι που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να είναι η ισχυρή ομάδα του ομίλου της.

Από τα seed 1,4,5 και 8 θα προκύψουν οι 5 πρώτοι όμιλοι, ενώ οι υπόλοιποι 5 θα προκύψουν από τα seed 2 (που βρίσκεται η Ελλάδα), 3, 6 και 7. Οι 10 νικητές και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι θα περάσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ και τη Σλοβενία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

 

https://twitter.com/EuroBasketWomen/status/1427627260253810689



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ