15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Το σχίσμα έγινε τίτλοι τέλους για τον Μπερτομέου

Η συνάντηση των σωματείων της Ευρωλίγκας φαινόταν να οδηγεί σε αντιπαράθεση, αλλά φαίνεται πως αυτή τη φορά το σχίσμα για το οποίο τόσο συχνά μιλούσαν οι ομάδες και ο Τύπος έγινε πράξη με διαφορετικό τρόπο. Η φωνή των ομάδων που είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για το πως διαχειρίζεται το οικονομικό κομμάτι η νυν διοίκηση και ειδικότερα ο Τζόρντι Μπερτομέου έγινε πιο δυνατή και ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας από τη στιγμή σχεδόν που δημιουργήθηκε το 2000, τον οδηγεί στην έξοδο.

Οι 13 ομάδες αποφάσισαν να μην ανανεωθεί η θητεία του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος στο τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του θα πρέπει να αφήσει την Ευρωλίγκα. Αυτό που θέλουν οι ομάδες είναι μια αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης κάτι που στήριξαν και οι ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός με τους Σκινδήλια - Λεπενιώτη και ο Παναθηναϊκός με τους Τριαντόπουλο - Παρθενόπουλο. Στο πλευρό τους τάχθηκε από την αρχή και η Μακάμπι Τελ Αβίβ και όλες ζητούν διαφάνεια, αλλά και μεγαλύτερα έσοδα, ειδικά τώρα που οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Δεύτερος λόγος ήταν η διαρκής σύγκρουση με τη FIBA, η οποία έφερε έναν ακόμη διχασμό στο μπάσκετ, σε μια περίοδο που είναι το τελευταίο που χρειάζεται. Οι τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και οι απουσία των μεγάλων ονομάτων από τις Εθνικές Ομάδες στα "παράθυρα" σίγουρα μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα.

Στόχος τώρα είναι η ομαλή παράδοση της σκυτάλης, ελπίζοντας πως ο Μπερτομέου δεν θα δημιουργήσει αναχώματα, αλλά και η εύρεση λύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με τη Διεθνή Ομοσπονδία μπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ