25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα: Για σχίσμα μιλάνε οι Ισπανοί

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας τα είπαν αυτό το διήμερο, αλλά φαίνεται πως τα συμπεράσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελε ο Τζόρντι Μπερτομέου. Οι Ισπανοί κάνουν λόγο για σχίσμα στη διοργάνωση με τις ισπανικές ομάδες να στηρίζουν τον συμπατριώτη τους και τις ελληνικές, μαζί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να... υψώνουν φωνή.

Ο Χοσέ Ιγνάθιο Ουγκιέ της El Mundo Deportivo είναι αυτός που έχει το ρεπορτάζ. Όπως αναφέρει στις συναντήσεις που έγιναν χθες (18/10) και σήμερα (19/10) φάνηκε πως η απόσταση ανάμεσα σε ομάδες και διοίκηση μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αφορμή τα μειωμένα έσοδα και όπως τονίζουν η αδυναμία να βρεθεί μια οικονομική συμφωνία που θα φέρει σημαντικά έσοδα για όλους.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια θα ήθελαν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν όπως αναφέρει ο Ουγκιέ και συμπληρώνει: "Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ομάδες που θέλουν ριζικές αλλαγές στο οικονομικό κομμάτι, ζητώντας και τουλάχιστον μια προσέγγιση με τη FIBA. Σε αυτό το γκρουπ ανήκουν η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός".

Στη σημερινή σύσκεψη πήραν μέρος μόνο οι εκπρόσωποι των 13 ομάδων. Έγινε λόγος για το μέλλον της διοργάνωσης, καθώς και την "ανικανότητα της Ευρωλίγκας να φέρει σημαντικά έσοδα σε μια εποχή που οι ομάδες υποφέρουν εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Πολλές ομάδες εξέφρασαν την απορία πως γίνεται την ίδια περίοδο η FIBA να δίνει μεγάλα μπόνους στις ομάδες της ακόμη και μόνο για τη συμμετοχή σε μια της διοργάνωση. Το να επιστρέψουν οι ομάδες υπό τις φτερούγες της FIBA ολοκληρωτικά φαντάζει δύσκολο και περίπλοκο, αφού υπάρχουν συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι σύλλογοι ως το 2026 με την Ευρωλίγκα. Μία ομάδα που θα αποφασίσει να φύγει μπορεί να κληθεί να πληρώσει ως ρήτρα ακόμη και 10 εκατομμύρια ευρώ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ