24.5 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: Ο Σενγκέλια πολυτιμότερος (vid)

O Τόρνικε Σενγκέλια αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας σε μια βραδιά όπου πολλοί παίκτες έφτασαν σε μεγάλες επιδόσεις. Ο Γεωργιανός βοήθησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επικρατήσει της πρωταθλήτριας Ευρωλίγκας, Αναντόλου Έφες στην Τουρκία με το τελικό 100-96.

Ο Σενγκέλια έφτασε στο 29 στο σύστημα αξιολόγησης με 23 πόντους (ατομικό του ρεκόρ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) έχοντας 5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 7/8 ελεύθερες βολές. Είχε ακόμη 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Είναι η πέμπτη φορά που αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής. Ο Γιοχάνες Βόιτμαν ακολούθησε με 27 στο σύστημα αξιολόγησης και 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα. Ανάμεσα στους κορυφαίους βρέθηκαν οι Κόρι Χίγκινς (25, Μπαρτσελόνα), Γιαν Βέσελι (24, Φενέρμπαχτσε), Γουόλτερ Ταβάρες (24, Ρεάλ Μαδρίτης).

Πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής με 32 πόντους ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντόλου Έφες. Ο Λούκα Μίτροβιτς (Ερυθρός Αστέρας) ήταν πρώτος ριμπάουντερ με 11. Βόιτμαν και Σέιν Λάρκιν (Αναντόλου Έφες) είχαν από επτά ασίστ. Πέντε παίκτες είχαν από τέσσερα κλεψίματα: Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα), Νταρούν Χίλιαρντ (Μπάγερν Μονάχου), Τζέιμς Άντερσον (Αναντόλου Έφες), Ρόκας Γκιεντράιτις (Μπασκόνια) και Στέφαν Λαζάρεβιτς (Ερυθρός Αστέρας). Ταβάρες και Τζος Νέμπο (Ζαλγκίρις Κάουνας) είχαν από τρεις τάπες!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ