19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα: «Κλείνει» από το 2023-24!

Με ένα δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα "Mundo Deportivo" βάζει "φωτιά", υποστηρίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρώτα βήματα για να γίνει η Ευρωλίγκα μία αμιγώς «κλειστή» διοργάνωση, αρχίζοντας από τη σεζόν 2023-24!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο στόχος της διοργάνωσης είναι από εκείνο το καλοκαίρι, δηλαδή του 2023, όλες οι θέσεις συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα να είναι εξασφαλισμένες και με συμβόλαια. Καμία είσοδος δεν θα γίνεται από εθνικά πρωταθλήματα, αλλά ούτε και από το EuroCup, όπως γίνεται τώρα, δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα στα πρότυπα του NBA, κάτι που αν συμβεί θα επιβεβαιώνει τα όσα "μαρτυρούν" οι κινήσεις της διοργανώτριας αρχής με το νέο φορμάτ των τελευταίων ετών.

Μία τέτοια κίνηση φυσικά έρχεται αντίθετη με την FIBA και τα εθνικά πρωτθλήματα, αναφέρει το ρεπορτάζ των Ισπανών, με τις πληγές, κυρίως οικονομικές, που δέχονται τα πρωταθλήματα από το φορμάτ που ήδη έχει υιοθετήσει η Ευρωλίγκα να είναι μεγάλες και φυσικά σε τέτοια περίπτωση να αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες. Τα 11 ήδη υπάρχοντα μέλη της διοργάνωσης με εγγυημένο συμβόλαιο (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Αρμάνι) στηρίζουν την πρόθεση της διοργανώτριας αρχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον, όπως αποφασίστηκε και πριν λίγες εβδομάδες, οι 7 ισχυρότερες εξ αυτών θα έχουν και ενεργό μέρος σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις του πρωταθλήματος. Σε αυτές, σύμφωνα με τους Ισπανούς, αναμένεται να προστεθούν άλλοι δύο "εγγυημένοι", η Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία και η Βιλερμπάν από τη Γαλλία, ως κάτοχοι μόνιμων αδειών συμμετοχής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ