18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: «Συνέταιροι» στη διοίκηση οι επτά!

Τέλος στην απόλυτη ελευθερία του Τζόρντι Μπερτομέου σε θέμα διαχείρισης και διοίκησης της Ευρωλίγκας μπήκε σήμερα στη Βαρκελώνη. Οι επτά ισχυρές ομάδες από αυτές με τα εγγυημένα συμβόλαια, που είχαν ξεκινήσει τη... επανάσταση από τη συνάντηση της Αθήνας, επέβαλλαν σήμερα την παρουσία τους σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.

Τα παράπονα και οι ενστάσεις για τα οικονομικά της διοργάνωσης είχαν πάρει πλέον μορφή τσουνάμι και ήταν η πρώτη φορά στις δύο δεκαετίες της διοργάνωσης που τέθηκε ευθέως θέμα αμφισβήτησης του απόλυτου... άρχοντα αυτής. Ετσι προκλήθηκε η σημερινή συνάντηση με στόχο να ανοιχτούν τα χαρτιά και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Οι 7, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας, είναι η πλειοψηφία από τους 11 μετόχους και θα έχουν λόγο σε όλα, όπως διαφημίσεις, τηλεοπτικά και κάθε είδους διαπραγμάτευση που μέχρι σήμερα τα χειριζόταν μόνος του ο Μπερτομέου με τους συνεργάτες του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη - μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

- Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ