16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ευρωλίγκα: Γκαρούμπα ο κορυφαίος νέος! (vid)

Το βραβείο του καλύτερου ανερχόμενου παίκτη της Ευρωλίγκας πήρε ο Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον νεαρό Ισπανό να εξαργυρώνει την εξαιρετική του σεζόν και να συνεχίζει τη συλλογή διακρίσεων!

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα είναι ένα από τα πιο καυτά "περιουσιακά στοιχεία" στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, και η συλλογή... διακρίσεων που κάνει, συνεχίζουν να ανεβάζουν τις μετοχές του! Έτσι, μετά από την διάκριση του καλύτερου νεαρού παίκτη στο Ισπανικό πρωτάθλημα, ο 19χρονος ψηλός των Μαδριλένων κερδίζει την διάκριση του καλύτερου νεαρού παίκτη και της Ευρωλίγκας!

Στη φετινή του σεζόν στην Ευρωλίγκα, o Γκαρούμπα έγραψε μέσους όρους 3.9 πόντων, 4 ριμπάουντ και 6.1 στο σύστημα στατιστικής αξιολόγησης. Ήταν ο καλύτερος παίκτης σε συνολικό PIR (238) και ριμπάουντ (157) μεταξύ των νεαρών παικτών της διοργάνωσης, βγήκε 8ος στα συνολικά κοψίματα στη διοργάνωση (27), ενώ η "έκρηξή" του ήρθε στην φάση των νοκ άουτ, όπου πέρα από το φαντάστικό τέταρτο παιχνίδι, στο οποίο έγραψε 24 πόντους και 12 ριμπάουντ και έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να πάει τη σειρά στην Κωνσταντινούπολη, είχε μέσους όρους 7.2 ριμπάουντ, τους καλύτερους μεταξύ των παικτών των πλέιοφ.

Ο Γκαρούμπα γίνεται ο δεύτερος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τον καλύτερο αμυντικό της σεζόν, Έντι Ταβάρες, που κερδίζει μία ατομική διάκριση τη φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας.

https://www.youtube.com/watch?v=gRVucuuEBik



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ