22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εσπασε τη ζώνη, πήρε το παιχνίδι

Ένα από τα οχτώ “εισιτήρια” των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας “σφράγισε” ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Πανιωνίου στο PAOK Sports Arena με 81-69. Έτσι περιμένει λίγο αργότερα τον αντίπαλο του στους “8” μέσα από το παιχνίδι του Διαγόρα Δρυοπιδέων και της ΑΕΚ που θα γίνει 3 ή 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά δυσκολεύτηκε για σχεδόν 15 λεπτά απέναντι στη ζώνη που επιστράτευσε από νωρίς ο Κρις Χουγκάζ όμως σταδιακά επέβαλλε τον ρυθμό του για να φτάσει στην επικράτηση παρά τις απουσίες των Γκος, Πόουπ και Τσόχλα. Ο Πανιώνιος παρά τα γνωστά προβλήματα με τα οποία μπήκε στη σεζόν, ήταν αρκετά ανταγωνιστικός παρότι του έλειψε ο Τέιλορ Τζονς.

 

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στη διάρκεια της πρώτης περιόδου, παρότι ο Κρις Χουγκάζ πήγε από νωρίς σε άμυνα ζώνης “2-3” προκειμένου να προφυλάξει από τη φθορά των φάουλ τους παίκτες του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου το προβάδισμα (8-14). Οι αλλαγές του Ηλία Παπαθεοδώρου έκαναν τον ΠΑΟΚ λίγο πιο σκληρό στην άμυνα και στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν στο 18-18.

 


Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν μέσα από καλύτερη κυκλοφορία να βρουν σουτ από την περιφέρεια για να διασπάσουν τη ζώνη του Πανιωνίου αλλά αυτά ήταν κατά κανόνα άστοχα με αποτέλεσμα σε 14 αγωνιστικά λεπτά να έχουν μόλις 19 πόντους (19-20). Οταν η μπάλα όμως πέρασε στη ρακέτα (κυρίως στον Χρυσικόπουλο που έβγαλε το ημίχρονο με 13 πόντους) ο ΠΑΟΚ επέβαλλε, σε ένα βαθμό, το παιχνίδι του και ξέφυγε με 10 πόντους που ήταν η τελική διαφορά του πρώτου μέρους. Διαμορφώθηκε με ένα... τετράποντο του Αθηναίου σχεδόν στην εκπνοή (τρίποντο και φάουλ).

 

 

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να ανοίξει τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα που να του επιτραπεί να αισθανθεί ασφαλής. Αυτό μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Με οχτώ πόντους του Τζαμάλ Τζόουνς στα πρώτα επτά λεπτά της περιόδου βρέθηκε στο +13 (56-43) και λίγο μετά στο +17 (60-43).

 

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε έναν μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Πανιώνιος ήταν προφανές ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με ένα σχετικό rotation ενόψει της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος και εκείνης του BCL απέναντι στο Ρέθυμνο το Σάββατο και τη Βενέτσια την επόμενη Τρίτη αντίστοιχα.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 39-29, 62-44, 81-69

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Ευφραμίδης, Τζιοπάνος

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ντάριους Γκάρετ κερδίζει χωρίς αμφιβολία τον τίτλο. Ο Αμερικανός ήταν ο πιο ορεξάτος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ βγάζοντας ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πήρε ριμπάουντ, αλλοίωσε σουτ και τελείωσε αρκετές φάσεις στην επίθεση. Είχε 14 πόντους, επτά ριμπάουντ και τρεις τάπες.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Αρκετά ήταν εκείνα στα οποία υπερείχε ο ΠΑΟΚ, το βασικότερο όμως η δημιουργία. Οι 23 ασίστ δείχνουν μια ομάδα που έχει δουλέψει και βγάζει συνεργασίες απέναντι στον Πανιώνιο που είχε 13 και έδειξε ότι ειδικά στην επίθεση, έχει αρκετή δουλειά να κάνει.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ