13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΣΑΚΕ και ΣΕΠΚ για την απώλεια του Γιάννη Πολίτη

Φτωχότερο έγινε σήμερα το ελληνικό μπάσκετ με την απώλεια του Γιάννη Πολίτη, ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στο ελληνικό μπάσκετ για σχεδόν 15 χρόνια και έφυγε σήμερα σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο ΕΣΑΚΕ και ο ΣΕΠΚ εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, επισημαίνοντας το μέγεθος της προσφοράς του εκλιπόντος.

 


Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ ανέφερε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Πολίτη. Ο εκλιπών άρχισε να παίζει μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στον Αετό, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Για 14 χρόνια έπαιξε στον ΠΑΟΚ (1970-84). Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ήταν παίκτης προπονητής στον ΟΦΗ. Ο Γιάννης Πολίτης ήταν αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά» το 1984 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1959. Θα τον θυμόμαστε όχι μόνο για την πολύχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, αλλά και για το ήθος του.

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Γιάννη Πολίτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 


Ο ΣΕΠΚ από την πλευρά του ανέφερε: «Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Πολίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο εκλιπών είχε αφήσει το στίγμα του ως αθλητής, ενώ υπήρξε μέλος του ΣΕΠΚ, έχοντας εργαστεί επί σειράς ετών ως προπονητής. Όλοι στον ελληνικό αθλητισμό θα τον θυμούνται για τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την σπουδαία προσωπικότητά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ