20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ερυθρός Αστέρας: Πορεία υπεράνω προσδοκιών αλλά με… ταβάνι (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τον φετινό Ερυθρό Αστέρα ο οποίος έχει διαψεύσει τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας, αλλά δεν παύει να έχει… ταβάνι.

Οι κάτοχοι της Αδριατικής Λίγκας διαθέτουν το χαμηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση, ενώ το περασμένο καλοκαίρι αποδυναμώθηκαν σημαντικά. Τα ηνία της ομάδας πέρασαν στον νεαρό Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς ο οποίος στα 31 του χρόνια κολυμπάει στα βαθιά με ιδιαίτερη επιτυχία έως τώρα. Στόχος των Σέρβων είναι να έχουν αξιοπρεπή παρουσία μέχρι το φινάλε και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Το ρεκόρ τους (5-9) κρίνεται αν μη τι άλλο ικανοποιητικό.

Τα... highlights

Και οι πέντε νίκες που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εντυπωσιακές. Αρχικά έκαμψε την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, μετά της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το μεγάλο «μπαμ» έγινε με το «διπλό» στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από πέντε διαδοχικές ήττες. Η κατοστάρα επί της Εφές αλλά και το «διπλό» μέσα στη Βαλένθια τραβούν επίσης τα βλέμματα.

Το αστέρι

Ο Τέιλορ Ρότσεστι είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας και ο πιο σημαντικός παίκτης της, δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Ο αριστερόχειρας Αμερικανός γκαρντ αποτελεί τον πιο κομβικό παίκτη και από τη δική του παρουσία εξαρτώνται πολλά. Σημαντική και η παρουσία του Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος σκοράρει 13,1 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Η εκτίμηση

Η περσινή επιτυχία και η οριακή ένατη θέση που άφησε τον Αστέρα για λίγο εκτός των πλέι οφ, είναι αδύνατο να επαναληφθεί φέτος. Κατά πάσα πιθανότητα οι Σέρβοι θα τερματίσουν ανάμεσα στη δέκατη και την 14η θέση, χωρίς όμως να θεωρηθεί αποτυχημένη η σεζόν.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ