17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερμιονίδα – Μύκονος στο ραντεβού των παλιοσειρών (pics)

Ο διάσημος (Πέτρος ο) πελεκάνος ήταν πάντα η ατραξιόν της Μυκόνου. Ο φημισμένος Μιχάλης Πελεκάνος είναι η μπασκετική ατραξιόν της Ερμιονίδας. Ερμιονίδα-Μύκονος, λοιπόν, σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς της πρεμιέρας, στον 3o Ομιλο της Γ' Εθνικής. Και το κάνει πιο ενδιαφέρον η παρουσία πολλών κι έμπειρων παικτών, που μετρούν χρόνια παρουσίας στην Α1 και όχι μόνο...
Οι γηπεδούχοι, που παλιότερα είχαν στην ομάδα τους, μία ακόμη σημαντική μπασκετική παρουσία, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, φέτος ξεκινούν την σεζόν με τον Μιχάλη Πελεκάνο σε θέση λίντερ. Από την άλλη, οι Κυκλαδίτες, με τους Aγγελο Τσάμη, Βαγγέλη Καράμπουλα, Βασίλη Αγγελακόπουλο και Γιώργο Τσιάρα (με την ιδιαιτερότητα ότι ανήκει μεν στους νησιώτες, αλλά έχει και άλλο πόστο στον Ηρακλή), μόνο ορισμένους από το λαμπερό ρόστερ τους, έχουν στόχο να βρεθούν ακόμα πιο ψηλά. Κι όμως. Οπως είναι λογικό, όλοι τους, οι πάνω κάτω 40άρηδες, αλλά στο παρκέ σαν 20άρηδες, συνδέονται με μάχες του παρελθόντος. Υπήρξαν αντίπαλοι μα και συμπαίκτες. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.
Χαρακτηριστικά, οι Τσιάρας και Πελεκάνος συνυπήρξαν στην ΑΕΚ, πριν αρκετά χρόνια. Ο Καράμπουλας με τον Πελεκάνο αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον πολλές φορές και μάλιστα υπάρχει και εντυπωσιακό στιγμιότυπο από μια παλιά τους κόντρα, στα μπασκετικά τους νιάτα (Μακεδονικός-ΑΕΚ στην Κοζάνη). Και ο Τσάμης (κυρίως με τον Κολοσσό, αλλά και την Ολυμπιάδα) βρήκε απέναντί του τον Πελεκάνο (με διάφορες ομάδες) στα προηγούμενα έτη, αλλά δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί συγκεκριμένη φωτογραφία ρετρό.
Πελεκάνος και Αγγελακόπουλος, εξίσου, τέθηκαν αντίπαλοι, με την μεταξύ τους φωτογραφία να αφορά ματς της ΑΕΚ με την Λάρισα.
Και στο μπάσκετ, πολλές στιγμές, κάνουν κύκλο και οι πρωταγωνιστές συναντώνται σε νέες βάσεις, αλλά σε διαφορετικές εποχές και περιόδους. Οπως τώρα, στην Αργολίδα, με την Ερμιονίδα να φιλοξενεί την ομάδα του νησιού των ανέμων...
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ