24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφουν οι παίκτες στο Ισραήλ, αρχίζουν οι ενστάσεις

Το Ισραήλ έχει αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος και Αμερικάνοι παίκτες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν ή να ενημερώνουν για την επιστροφή τους, χωρίς να λείπουν όμως και οι ενστάσεις. Μια επιστολή παίκτη προς την ομάδα του έχει ανάψει φωτιές στο Ισραήλ, αφού τα όσα ερωτήματα θέτει δεν είναι και τόσο παράλογα.
Ο Ντάριλ Μονρό και ο Ντ' Άντζελο Χάρισον είναι ανάμεσα στους παίκτες που επέστρεψαν, φορώντας μάλιστα και φούτερ "quarantined". Στο αεροδρόμιο τους περίμενε ένα πακέτο με τα απαραίτητα της εποχής: μάσκες, αντισηπτικά και όλα τα σχετικά.
 
 

Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως με παίκτες που καταθέτουν τις ενστάσεις τους για την επιστροφή στη δράση, θεωρώντας πως δεν είναι ασφαλές. To Sportando δημοσίευσε την επιστολή ενός παίκτη προς την ομάδα που αγωνίζεται χωρίς να κατονομάζει ούτε τον παίκτ, ούτε την ομάδα. Ένα από τα θέματα τα οποία θίγει είναι πως από την 1η Ιουνίου ως το τέλος Ιουλίου οι παίκτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στο γήπεδο. Δεν θα μπορούν να βρίσκονται με φίλους, ούτε να πηγαίνουν για παράδειγμα στο σούπερμαρκετ. "Οι παίκτες θα είναι φυλακισμένοι στα σπίτια τους και μοναδική έξοδος θα είναι να πάνε στη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει πως ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη. Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για μπάσκετ τότε; Αν κάνουμε αυτή τη ζωή για δύο μήνες ανησυχώ για την πνευματική υγεία των αθλητών.

Επίσης, αυτά τα μέτρα θα ισχύουν και για τις οικογένειές μας; Αν ναι. υπάρχει λογική; Και πως μπορεί η Winner League να απαγορεύσει σε ένα μέλος της οικογένειας ενός παίκτη να βγει από το σπίτι; Επίσης αναφέρεται πως αν ένας παίκτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, θα μπει σε καραντίνα για 14 μέρες όλη η ομάδα, αλλά δεν εξηγεί τι θα γίνει μετά από αυτό. Η ομάδα θα αποκλειστεί από τη συνέχεια, ή θα παραταθεί για 14 μέρες όλο το πρωτάθλημα;

Επίσης, αναφέρεται πως απαγορεύονται οι χειραψίες. Στο μπάσκετ θα πρέπει να μαρκάρω, να ποστάρω, να κάνω σκριν, να πάρω ριμπάουντ, αλλά η χειραψία απαγορεύεται. Αν υπάρχει έστω κι ένα 1% να είναι επικίνδυνη η χειραψία, δεν είναι γελοίο να παίξουμε μπάσκετ; Πώς είναι δυνατόν οι παίκτες να πάρουν τις αποφάσεις τους αν δεν υπάρχουν οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις;".

Η επιστολή καταλήγει με την παράθεση της άποψης υπεύθυνου υγείας του ΝΒΑ για αυξημένες πιθανατότητες τραυματισμού παικτών μετά από την αδράνεια δύο μηνών. Και τονίζει πως είναι άδικο να επιστρέφουν οι παίκτες για να ολοκληρώσουν τη σεζόν, ενώ παράλληλα δέχονται και μείωση μισθού, τη στιγμή που υπάρχει ακόμη κίνδυνος για την υγεία τους, περιμένοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει με την επιστολή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ