19 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστολή αγωνίας από έναν Αμερικανό της Winner League (pic)

H Winner League στο Ισραήλ ετοιμάζεται σιγά σιγά να μπει ξανά στο γήπεδο προκειμένου να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν. Παίκτες που είχαν αναχωρήσει από τη χώρα, επιστρέφουν σταδιακά πίσω, ομάδες κάνουν μεταγραφές για το υπόλοιπο της σεζόν με οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη. 

Oι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, το πρωτάθλημα  στις 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Στο μεταξύ οι έλληνες προπονητές της λίγκας, ψάχνουν να βρουν λύση για να γυρίσουν εγκαίρως στις ομάδες τους, αφού θα πρέπει να παραμείνουν και για 14 ημέρες σε κατ'οίκον εγκλεισμό, πρωτού αναλάβουν τα καθήκοντά τους. 

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν ανησυχίες. Τo ιταλικό "Sportando", εξεσφάλισε την επιστολή που έγραψε ένας αμερικανός παίκτης (διατηρώντας την ανωνυμία του, ενώ το "Sport5" του Ισραήλ, αναφέρει ότι πρόκειται για παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ) που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, στην οποία καταγράφονται όλες οι αγωνίες και οι επιφυλάξεις του. Kαι προφανώς πολλοί ακόμα θα σκέφτονται τα ίδια πράγματα, αλλά ακολουθούν τις υποδείξεις, φοβούμενοι για το μέλλον τους στο χώρο. 

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επιστολή: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται, όμως ο ιός υπάρχει ακόμα και δημιουργεί ρίσκο για τους παίκτες και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ασφαλές να παίξουμε μπάσκετ, δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορεί να μην μας επηρεάσει ο ιός, λόγω ηλικίας, αλλά υπάρχει περίπτωση να τον μεταφέρουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα σε ανθρώπους που αγαπάμε.

 
Τα πρωτόκολλα είναι κατά την γνώμη μου γελοία. Από την 1η Ιουνίου μέχρι την 31η Ιουλίου, οι παίκτες μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην δουλειά και πουθενά αλλού. Οι παίκτες θα είναι φυλακισμένοι σπίτι τους και θα ζουν μόνο για την δουλειά. Τι ζωή είναι αυτή; Είναι επικίνδυνο να πάμε για ψώνια και όχι να παίζουμε μπάσκετ; Έχω μεγάλες επιφυλάξεις για την πορεία της ψυχικής μας υγείας γιατί πρέπει να πηγαίνουμε μόνο στην δουλειά για δύο μήνες. Είναι ανεύθυνο αυτό.

Έχω και άλλες ερωτήσεις. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν και για την οικογένειά μας; Προκύπτει κάποιο νόημα; Αν βρεθεί κρούσμα σε μια ομάδα, τι θα γίνει; Θα υπάρξει καραντίνα και ακύρωση των παιχνιδιών; Είναι δυνατόν να επιστρέψουν οι παίκτες και να παίξουν χωρίς να γνωρίζουν απαντήσεις σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα;

Επίσης, η απαίτηση να παίξουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες με μία σημαντική μείωση στον μισθό μας είναι τρομερά άδικη. Τίποτα δεν θα μου έδινε μεγαλύτερη χαρά από το να επιστρέψω στο παρκέ και να παίξω μπάσκετ κάτω από κανονικές συνθήκες. Η απαίτηση της λίγκας του Ισραήλ να παίξουμε είναι ανεύθυνη, επειδή δεν μας εγγυάται κανένας την ασφάλεια και την υγεία μας. Δεν πρέπει να τιμωρηθεί ένας παίκτης, αν δεν θέλει να παίξει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ