21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιβλητική ή… τυχερή ήταν η 150ή νίκη για τον Γιατρά

Ξεδιπλώνοντας σε κάποια σημεία του αγώνα με το Περιστέρι το ατομικό ένστικτο και ταλέντο των παικτών του, γιατί είναι προφανές ότι απέχει ακόμη αρκετά από το να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας με χημεία και αυτοματισμούς, ο Προμηθέας πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής, έστω κι αν ο προπονητής του την απέδωσε στην τύχη. Παράλληλα κέρδισε αυτοπεποίθηση, στοιχείο σημαντικό για την επανεκκίνηση που ήδη επιχειρεί.

 


Η χθεσινή νίκη όμως είχε και στατιστική αξία για τον Μάκη Γιατρά αφού ήταν η 150ή του σε σύνολο 228 αγώνων στον πάγκο του Προμηθέα. Πρόκειται για μία διαδρομή που άρχισε από την «άγονη γραμμή» του ελληνικού μπάσκετ πριν από επτά χρόνια. Η λίστα των 150 νικών άρχισε να γράφεται το 2013 στα γήπεδα της Γ' Εθνικής και ολοκληρώθηκε χθες στο ματς με το Περιστέρι με ενδιάμεσους σταθμούς κάποιες πολύ μεγάλες νίκες που μεγάλωσαν και στην πορεία γιγάντωσαν το μέγεθος του Προμηθέα που πριν από μερικά χρόνια απλά δεν υπήρχε στον χάρτη!

 


Όταν το 2013 ο Προμηθέας πήρε το εισιτήριο της ανόδου από την Α' ΕΣΚΑΗ στη Γ' Εθνική, ο Δημήτρης Λιόλιος έδωσε το τιμόνι της ομάδας στον Μάκη Γιατρά που μέχρι τότε είχε διανύσει πολλά... χιλιόμετρα ως προπονητής, στα χαμηλότερα στρώματα του ελληνικού μπάσκετ περνώντας από τις Δάφνη Πατρών, ΕΠΑΚ, Κεραυνό Αιγίου, Κεφαλληνία, Δόξα Λευκάδας, Εσπερο ΑΟΠΑ. Το 2013 ανέλαβε τον Προμηθέα και το όνομα του έγινε ταυτόσημο με το νέο «στολίδι» του πατρινού μπάσκετ.

 


Ο Προμηθέας πήγε... τρένο μέχρι την Basket League, την Ευρώπη και βέβαια τον τίτλο του Super Cup τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Γιατρά στην άκρη του πάγκου με εξαίρεση την παρθενική σεζόν της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, στη διάρκεια της οποίας είχε ρόλο general manager.

 


Για την ιστορία, το πρώτο παιχνίδι του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του Προμηθέα που μάλιστα δεν συνδυάστηκε με την πρώτη από τις 150 πλέον νίκες του σε αυτόν, ήταν στις 13 Οκτωβρίου 2013. Ο Προμηθέας είχε ηττηθεί στην έδρα του Εσπέρου με 81-65. Μία εβδομάδα μετά άρχισε να γράφει τη λίστα αυτή με την επικράτηση επί του Παπάγου με 67-60. Ο Προμηθέας πήρε την άνοδο με 21 νίκες και μόλις τρεις ήττες για να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Β' Εθνική. Αν και χρειάστηκε να κάνει πολλά μεγάλα ταξίδια δεδομένου ότι αγωνίστηκε στον 2ο όμιλο, σε εκείνον δηλαδή των ομάδων του Βορρά, ο Προμηθέας συνέχισε με πατημένο το γκάζι και πήρε την άνοδο με ρεκόρ 24-2.

 


Ένα χρόνο μετά μοιράστηκε την 3η θέση στη βαθμολογία της Α2 με τον Εθνικό και αποκλείστηκε στα πλέι οφ από τον Φάρο Κερατσινίου που όμως δεν ανέβηκε στην Basket League κι έτσι πήρε τη θέση του. Τρεις άνοδοι δηλαδή σε τρία χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά. Ευρώπη, τελικοί πλέι οφ, τελικός Κυπέλλου και βέβαια ο τίτλος του Super Cup.

 


Το basketa.gr συγκέντρωσε τους αγώνες και βέβαια τις 150 νίκες του Γιατρά ανά διοργάνωση στον πάγκο του Προμηθέα...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ