20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επαφές στην Πάτρα ο… Τροπαιούχος Λιόλιος

Μετά την κατάκτηση του Super Cup από τον Προμηθέα Πάτρας, το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτό τον οργανισμό και είναι υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Λιόλιος, είχε μια σειρά συναντήσεων με άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. 

Για την ακρίβεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΗ,  Παναγιώτη Τσαγκρώνη, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κωνσταντίνο Πελετίδη και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,  Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συνάντηση με τον κ. Τσαγκρώνη έγινε σε πολύ καλό κλίμα, λόγω και της γνωριμίας των δύο ανδρών που μετρά αρκετές δεκαετίες.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα για το τοπικό μπάσκετ, του οποίου αποτελούν και οι δύο μέλη, ενώ έγινε αναφορά και στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το άθλημα τα επόμενα χρόνια.

Η συζήτηση με τον κ. Πελετίδη διήρκεσε αρκετή ώρα και μεταξύ άλλων συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για να ανθίσει η παραγωγή νέων αθλητών – όπως αυτές που φιλοξένησαν τη συνάντηση των δύο ανδρών στον Καστελόκαμπο- και η σημασία της συνεργασίας των φορέων του μπάσκετ, με αυτούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κοινή διαπίστωση και των δύο, λόγω της μεγάλης τους αγάπης για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ήταν η τεράστια σημασία που διαδραματίζει η άθληση για την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου και συζητήθηκαν τρόποι για να βοηθήσουν από κοινού αυτή την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού.

Τέλος, η συζήτηση με τον κ. Φαρμάκη έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω και της γνωστής αγάπης του περιφερειάρχη για το μπάσκετ και το πραγματικό του ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο άθλημα.

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές στις δηλώσεις του ο κύριος Λιόλιος, η συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι βασικός παράγοντας για τη μετάβαση σε μία εποχή εξωστρέφειας για την ΕΟΚ.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, που αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικές διαστάσεις του μπάσκετ, αλλά και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που προσφέρει αυτό, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ