21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΕΟΚ – Εκλογές: Το παρασκήνιο που οδήγησε στην πρόταση Φιλίππου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η υπόθεση του διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΟΚ με σκοπό να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Η ημέρα στην Ευελπίδων άρχισε με μια έκπληξη, αφού ο ένας από τους υποψήφιους, ο Βαγγέλης Λιόλιος, εμφανίστηκε μαζί με τον Νίκο Φιλίππου. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που πρότεινε η πλευρά του για μεταβατικό πρόεδρο. 

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι πρόεδροι πρότειναν, η πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα τον ίδιο, όπως έχει γνωστοποιήσει με δήλωσή του από χθες και αυτή του Αγγελου Παπανικολάου τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλο. 

Η έκπληξη σε ό,τι αφορά τον Φιλίππου αρχικά έγκειται στο ότι στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε αναφερθεί στα ονόματα των Παναγιώτη Γιαννάκη και Κωστή Ζομπανάκη. Από εκείνη την ώρα, μέχρι να φτάσουν όλοι σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο, υπήρξαν έντονες διεργασίες και παρασκήνιο.

Στις επικοινωνίες μεταξύ των υποψήφιων προέδρων, δεν φάνηκε διάθεση συναίνεσης. Ο Παναγιώτης Φασούλας είπε στον Βαγγέλη Λιόλιο ότι ήταν τιμή του το ότι η πρόταση τω υποστηρικτών του είχε τον ίδιο για πρόεδρο και εκεί θα επέμενε, αρνούμενος να δεχτεί τις εναλλακτικές που παρουσιάστηκαν. Πράγματι, σήμερα, η δική του πλευρά στην πρότασή της έχει τον Παναγιώτη Φασούλα για επικεφαλής της μεταβατική διοίκησης.

Ο Αγγελος Παπανικολάου ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί, αν και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Λιόλιο δείχνοντας ότι μάλλον η συναίνεση ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Η δική του πλευρά σήμερα στην πρόταση που κατέθεσε έχει για επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλο.

Κατόπιν αυτών, ο Βαγγέλης Λιόλιος επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Κωστή Ζομπανάκη, ευχαριστώντας τους για την προθυμία που έδειξαν και αναφέροντάς τους ότι οι προσωπικότητές του δεν έπρεπε να μπουν σε πεδίο αντιπαράθεσης, αφού δεν υπήρχε κοινή αποδοχή.

Η εκτίμηση που υπήρχε εκείνη την ώρα ήταν ότι η πρόταση που θα έφτανε σήμερα στο Πρωτοδικείο από αυτή την πλευρά, θα ήταν για μεταβατικό πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο, όπως πρότειναν τα 220 σωματεία που προσυπέγραφαν την πρόταση αυτής της πλευράς. Η αλλαγή ήταν μια προσωπική απόφασή του, με το σκεπτικό ότι στην πορεία προς τις εκλογές ήταν επιβεβλημένο το κλίμα συναίνεσης και έκρινε ότι ο Νίκος Φιλίππου είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να την φέρει, ρίχνοντας τους τόνους από όλες τις πλευρές.

Πλέον, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο έχει ολοκληρωθεί, οι τρεις πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους και η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη (31/3).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ