16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ενισέι – Παναθηναϊκός 61-69: Ιστορικό «διπλό» με σούπερ Ριντ (pics+vid)

Την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζει η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Παναθηναϊκού που νίκησε στη Ρωσία την Ενισέι με 69-61.

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EuroCup Γυναικών, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας «άλωσαν» τη Ρωσία κι έκανα την πρώτη τους νίκη, καθώς είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους από την Πολκοβίτσε. Στον αντίποδα οι ηττημένες «έπεσαν» στο 0-2 και είναι στην τελευταία θέση του ομίλου.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν νωθρό κι έχανε 17-8 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Αντέδρασε όμως στο δεύτερο και με επιμέρους σκορ 23-17 μείωσε σε 34-31 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο υπήρξε ισορροπία και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 50-47. Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ανήκε όμως στις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη. Κέρδισαν με επιμέρους σκορ 22-11 και με το τελικό 69-61.

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΜΒΙΚΗ: Η Τσάστιτι Ριντ έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία της όμως υπέγραψε και την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού μετά από μία εικοσαετία. Η Αμερικανίδα φόργουορντ έκανε πάρτι με 29 πόντους και 6 ριμπάουντ. Την καλύτερή της εμφάνιση με τα πράσινα πραγματοποίησε η Χολμς των 18 πόντων και των 12 ριμπάουντ. Κομβικός ο ρόλος της Λολίτας Λύμουρα με τρία καθοριστικά τρίποντα στο τέλος και 11 πόντους συνολικά. Για τις ηττημένες πάλεψε σχεδόν μόνη της η Εντέα, όμως οι 18 πόντοι και τα 14 ριμπάουντ δεν στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν την επικράτηση της ελληνικής ομάδας.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν ένα κομμάτι στη στατιστική κατηγορία μαρτυράει την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, αυτό είναι τα λάθη. Οι «πράσινες» έκαναν μόλις 12, την ώρα που οι Ρωσίδες υπέπεσαν σε 18.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Θυμηθείτε ξανά τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=aXjnMYcJ69k



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ