18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Πολκοβίτσε 64-67: «Άγγιξε» την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε (pics)

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνδυάσει την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με νίκη και ηττήθηκε (64-67) στο ΟΑΚΑ από την Πολκοβίτσε, για την 1η αγωνιστική του EuroCup Γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας -έχοντας την υποστήριξη περίπου 1000 φίλων τους που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα- είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους διεθνή παρουσία παρουσιάστηκαν καλές μόνο για ένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους. Πλέον την προσεχή Πέμπτη (21/10) θα δοκιμαστεί στη Ρωσία από την Ενισέι. Η τελευταία διασύρθηκε στην Τουρκία από τη Χατάι με 100-76.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι παίκτριες της κόουτς Καπογιάννη ήταν εξαιρετικές στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν 14-12 και 19-14 λίγο αργότερα. Οι φιλοξενούμενες όμως αντέδρασαν και με σερί 18-0 πέρασαν μπροστά και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 27-36 και πλέον είχαν το πάνω χέρι.

Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός αναζήτησε μία επική ανατροπή μειώνοντας 64-67 στα 21''. Η Λύμουρα έκλεψε την μπάλα όμως η Χολμς αστόχησε στην εκπνοή στο τρίποντο που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση.

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ: Η Στέφανι Μαβούνγκα εκμεταλλεύτηκε την απουσία κάποιας δυναμικής σέντερ στην ελληνική ομάδα κι έκανε «πάρτι» στις δύο ρακέτες με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Η Άρτεμις Σπανού «άγγιξε» το double double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την πλευρά του «τριφυλλιού» που δεν είχε στη σύνθεσή του την Όλγα Χατζηνικολάου λόγω ενοχλήσεων, η Άγγελική Βιντσηλαίου ήταν εκπληκτική αλλά μόνη. Η νεαρή γκαρντ σταμάτησε στους 20 πόντους και ήταν με διαφορά η κορυφαία, καθώς η Τσάστιτι Ριντ πρόσθεσε 17 αλλά ήταν αρκετά άστοχη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 5/23 σουτ, την ώρα που η Πολκοβίτσε τελείωσε με 10/25. Σημαντική και η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ με 47 έναντι 29, έκριναν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ