15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ενθουσιασμός και πίστη στην Εθνική 3Χ3 Νεανίδων

Αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18 μετράει η Εθνική Ελλάδας 3Χ3 Νεανίδων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως και οι Έφηβοι, θα ριχθεί από το Σάββατο (03/08) στη «μάχη» της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στο Ντέμπρετσεν (31/08-02/09). Η Νίκη Σαπαλίδου είναι η μοναδική, από τις νεαρές διεθνείς, που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι τρεις συμπαίκτριές της δεν εμφανίζονται επίσης έτοιμες για τη νέα εμπειρία που ετοιμάζονται να ζήσουν στο Βουαρόν. Αναλυτικά όλα όσα είπαν τα μέλη της «γαλανόλευκης» στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…

Αλεξάνδρα Δανδουλάκη: «Αυτή είναι η πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική ομάδα, αλλά και στο 3Χ3. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην φιλοσοφία του 3Χ3, αλλά μέρα με τη μέρα, όσο περισσότερο δουλεύαμε, τόσο πιο έτοιμες νιώθαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, εδώ στη Γαλλία».

Ζωή Κορρέ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που για πρώτη φορά θα συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και μέχρι στιγμής είναι πολύ όμορφα... Πρέπει όμως να βάλουμε τα δυνατά μας, γιατί πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλά. Περιμένουμε τα πράγματα να είναι πιο σκληρά από το 5Χ5 με τα φάουλ, αλλά πιστεύω ότι με τα κορίτσια θα το αντιμετωπίσουμε καλά αυτό το κομμάτι».

Ελευθερία Μαγγίνα: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κατακτήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση».

Νίκη Σαπαλίδου: «Το 3Χ3 είναι μια φανταστική εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να το βιώσω για πρώτη φορά την περσινή χρονιά. Το παιχνίδι εκεί είναι πιο σκληρό, αφού τα φάουλ δίνονται αρκετά δύσκολα. Περιμένουμε τα παιχνίδια να είναι πολύ δυνατά και είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Ωστόσο, το κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας και στη διοργάνωση σε κάνει να διασκεδάζεις περισσότερο το άθλημα. Όσον αφορά στο παιχνίδι μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα, ώστε να προκριθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ