19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πανέτοιμη η Εθνική 3Χ3 Εφήβων

Την προσπάθειά της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18 θα ξεκινήσει το Σάββατο (03/08), στο Βουαρόν, η Εθνική Ελλάδας 3Χ3 Εφήβων.

Οι νεαροί διεθνείς θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Ντέμπρετσεν (31/08-02/09), με το Γιώργο Αρνόκουρο να είναι ο μοναδικός που έχει εμπειρία από ανάλογα τουρνουά. Τα τέσσερα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τη διοργάνωση της Γαλλίας και τους στόχους τους. Αναλυτικά όλα όσα είπαν…

Γιώργος Αρνόκουρος: «Είναι τιμή για εμένα και τους συμπαίκτες μου που εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Για εμένα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ανάλογο τουρνουά, αλλά για τους συναθλητές μου είναι πρώτη. Μπορεί να είναι μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα και... διαφορετικό άθλημα, στο οποίο δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας επάξια. Όλο αυτό είναι μια υπέροχη εμπειρία».

Κωνσταντίνος Κρανιάς: «Είναι μια όμορφη εμπειρία που πάντα μένει σε νέα παιδιά όπως είμαστε εμείς. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, είμαστε λίγες ημέρες μαζί ουσιαστικά, αλλά έχουμε βρει καλή χημεία μεταξύ μας. Στόχος μιας εθνικής ομάδας και ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα είναι πάντα να παλεύει και να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό. Να τιμάει το εθνόσημο».

Αλέξανδρος Προίσκος: «Η διοργάνωση είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε παρόμοιο τουρνουά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να πάρουμε τις νίκες στους αγώνες που θέλουμε, καθώς μας λείπει η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Πιστεύω πως όλοι μας θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Άρης Σωτηρίου: «Για τους περισσότερους από εμάς είναι η πρώτη συμμετοχή σε ένα παρόμοιο τουρνουά. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να διεκδικήσουμε στο γήπεδο αυτό που μας αναλογεί. Δεν το καταλαβαίνεις, αλλά το να προσαρμοστείς στους κανόνες του 3Χ3 είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτούς του μπάσκετ που έχουμε συνηθίσει όλοι να παίζουμε ή να βλέπουμε. Με την καθημερινή προσπάθεια, όμως, πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ