24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Καναδάς 91-97: «Λύγισε» αλλά έστειλε… μήνυμα (pics+vids)

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τον Καναδά με 97-91, στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει τελικό πρόκρισης κόντρα στην Κίνα τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/7, 02.05) και θα χρειάζεται μόνο τη νίκη προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι Καναδά τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/7, 02.05) θα αντιμετωπίσουν κι εκείνοι τους Κινέζους επιθυμώντας να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες, κάτι που αν καταφέρουν θα είναι αρκετό για να τους δώσει την πρωτιά στον όμιλο.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη στο πρώτο δεκάλεπτο και όχι μόνο δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους -αλλά τυπικά φιλοξενούμενους- να ξεφύγουν, αλλά ήταν κι εκείνοι που είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Μάλιστα ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή την έφερε στο +4 (23-19) και πανηγυρίστηκε έντονα.

Και η δεύτερη περίοδος ήταν εξαιρετική για την «επίσημη αγαπημένη». Παρά το γεγονός ότι αναμενόταν η αντίδραση από τους παίκτες του Νικ Νερς, οι διεθνείς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να διατηρήσουν την απόδοσή τους σε πολύ καλά επίπεδα. Αυτήν την φορά στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου ήταν ο Ντίνος Μήτογλου εκείνος ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το 50-46 υπέρ της «γαλανόλευκης» που είχε βάλει ένα δυνατό πρόβλημα στους αντιπάλους της.

Οι Καναδοί ήταν αποφασισμένοι να αντιδράσουν και το έπραξαν στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης. Με την ανοχή και των διαιτητών «έσφιξαν» την άμυνά τους και κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά μετά από το πρώτο δεκάλεπτο με 68-65. Οι δυσκολίες στο ριμπάουντ ήταν πλέον σημαντικές για τους διεθνείς και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 70-74.

Πλέον οι διοργανωτές είχαν βρει ρυθμό κι αυτός τους επέτρεπε να πηγαίνουν σε προσωπικές φάσεις και να σκοράρουν σχεδόν κατά βούληση. Στο 36' ξέφυγαν 91-79 και παρά το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» δεν τα παράτησε, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στην πρεμιέρα με ().

ΚΟΜΒΙΚΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Σε τρεις παίκτες στηρίχθηκε ο Καναδάς επιθετικά για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα. Όλοι τους ΝΒΑερς με εμπειρία. Ο λόγος για τους Αρ Τζέι Μπάρετ, Άντριου Ουίγκινς και Νίκελ Αλεξάντερ-Ουόκερ. Από την πλευρά της Εθνικής το «όπλο» ήταν ο πλουραλισμός. Χρησιμοποιήθηκαν έντεκα παίκτες από τον Ρικ Πιτίνο -δεν πάτησε παρκέ μόνο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος- και σκόραραν όλοι τους, με πρώτο τον Ντίνο Μήτογλου ο οποίος πέτυχε double double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο λόγος για τον οποίο οι τυπικά φιλοξενούμενοι νίκησαν ήταν η εξαιρετική τους ευστοχία στο δίποντο. Έπαιξαν κυρίως με προσωπικές φάσεις και τελείωσαν το παιχνίδι με εξαιρετικό ποσοστό (26/38, 68%). Ισορροπημένη ήταν η «μάχη» των ριμπάουντ, την ώρα που η αναλογία ασίστ/λαθών ήταν σαφώς υπέρ της «επίσημης αγαπημένης» με 24/13 έναντι 19/17 των παικτών του Νερς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ