24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προολυμπιακό Τουρνουά Βικτώριας: Το παρκέ των πρωταθλητών (vids+pics)

Στη «Victoria Memorial Arena» θα φιλοξενηθεί το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώριας, με τη συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει επί καναδικού εδάφους την παρουσία του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, το οποίο θα λάβει χώρα στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Το πρώτο ματς της «γαλανόλευκης» στο Νησί του Βανκούβερ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα είναι ο οικοδεσπότης του Προολυμπιακού Τουρνουά, Καναδάς (30/06, 02.05).

Οι Καναδοί έχουν εννέα παρουσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την τελευταία να χρονολογείται το 2000, οπότε τερμάτισαν έβδομοι στο Σίδνεϊ. Ήταν «ασημένιοι» το 1936 στο Βερολίνο, στην «παρθενική» συμμετοχή τους, κι έχουν ακόμα να επιδείξουν τρεις ένατες θέσεις (1948, 1952, 1956), δύο τέταρτες (1976, 1984), μία έκτη (1988) και μία 14η (1964).

 

Στη Βικτώρια θα διεκδικήσουν τη δέκατη παρουσία τους, αρχικά χωρίς παρουσία φιλάθλων. Ελπίζουν πως στην πορεία θα επιτραπεί η είσοδος του κόσμου στις κερκίδες της «Victoria Memorial Arena», όπως τόνισε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το Προολυμπιακό Τουρνουά, Κλιντ Χάμιλτον: «Ελπίζουμε από την 1η Ιουλίου να μπορέσουμε να διαθέσουμε κάποιες θέσεις για τους φιλάθλους». Είχαν πωληθεί περί τα 27.000 εισιτήρια, πριν η πανδημία του κορονοϊού κλείσει τις πόρτες της εγκατάστασης.

https://www.youtube.com/watch?v=kcN-qB27U3I&t=29s

«Έχουμε αιτηθεί για την είσοδο του 10% της χωρητικότητας του γηπέδου και αισιοδοξούμε», παραδέχθηκε η υπεύθυνος υγείας της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, Μπόνι Χένρι. Πρόκειται, άλλωστε, για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός στην περιοχή από το 1994, οπότε ο Καναδάς φιλοξένησε στο Τορόντο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Το γήπεδο χτίστηκε το 1949 και κατεδαφίστηκε το 2003 λόγω της κακής ακουστικής του και του μεγάλου κόστους συντήρησης. Στη θέση του χτίστηκε νέο υπερσύγχρονο κλειστό, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 26 Μαρτίου του 2005, με το κόστος κατασκευής του να ανέρχεται στα 40 εκατ. δολάρια. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες χόκεϊ επί πάγου και συναυλίες και η χωρητικότητά του ανέρχεται στους 7.400 θεατές. Διαθέτει, εκτός από εστιατόριο κι άλλους χώρους αναψυχής, 26 πολυτελείς σουίτες.

To 2008 ο Καναδάς είχε δώσει φιλικό κόντρα στον Κίνα στο εν λόγω γήπεδο κι είχε κερδίσει με 108-72:

https://www.youtube.com/watch?v=JOXlByXnhl4

Το παρκέ της «Victoria Memorial Arena», δε, ευελπιστούν οι Καναδοί να τους φέρει… γούρι, καθώς πρόκειται για το παρκέ της «Oracle Arena», της παλιάς έδρας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Όκλαντ. Τη στιγμή που το σημάδι που άφησε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, μια ευδιάκριτη τρύπα στον τοίχο των αποδυτηρίων, μεταφέρθηκε στο «Chase Center», στο Σαν Φρανσίσκο, το παρκέ «μετακόμισε» στη Βικτώρια.

Εκεί οι Τορόντο Ράπτορς έγιναν εν έτει 2019 η πρώτη ομάδα εκτός ΗΠΑ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο ΝΒΑ. Στον έκτο τελικό οι «πτερόσαυροι» κέρδισαν τους Καλιφορνέζους και με 4-2 νίκες πανηγύρισαν επί αμερικανικού εδάφους τον τίτλο.

https://www.youtube.com/watch?v=R-Van9e5zQQ

«Έχουμε αποκτήσει ένα εμβληματικό κομμάτι της καναδικής ιστορίας του μπάσκετ και είμαστε αισιόδοξοι για το κάρμα που το συνοδεύει. Θα γίνει κληρονομιά της Βικτώριας, ένα σύμβολο αυτού που πιστεύουμε πως θα επιτύχει η Εθνική Καναδά. Οι Τορόντο Ράπτορς, κερδίζοντας το πρωτάθλημα, προκάλεσαν κύμα ενδιαφέροντος για το μπάσκετ. Πιστεύουμε πως η πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι ακόμα ένα σημείο καμπής για το καναδικό μπάσκετ», ανέφερε σχετικά ο Κλιντ Χάμιλτον.

Το παρκέ της «Oracle Arena» κόστισε, για την αγορά του, 270.000 καναδικά δολάρια. Τα έξοδα καλύφθηκαν από το μέλος της οργανωτικής επιτροπής για το Προολυμπιακό Τουρνουά, Σκοτ Λέικ, ο οποίος συνέβαλε και στη συγκέντρωση του ποσού των τριών εκατ. δολαρίων καναδικών δολαρίων, ώστε να μπορέσει η χώρα να φιλοξενήσει τους αγώνες στη Βικτώρια. Οι παίκτες του Νικ Νερς καλούνται τώρα να κάνουν πραγματικότητα τα υψηλά όνειρα όλων στον Καναδά, για την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ