21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκπροσώπηση από δεκαέξι χώρες στο FIBA Europe Cup

Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση θα ξεκινήσει το FIBA Europe Cup της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με είκοσι δύο ομάδες από δεκαέξι χώρες να δηλώνουν συμμετοχή.

Εν αντιθέσει με πέρυσι, οπότε είχαμε την παρουσία του Λαυρίου στα προκριματικά, φέτος η διοργάνωση θα ξεκινήσει χωρίς εκπρόσωπο από τη χώρα μας. Είκοσι δύο ομάδες θα πάρουν θέση στα προκριματικά και την κανονική περίοδο, στην οποία θα προστεθούν άλλες δεκαπέντε ομάδες από το Basketball Champions League, μετά τον αποκλεισμό τους από τα προκριματικά. Στους ομίλους του FEB τοποθετήθηκαν, ήδη, οι Σαρλερουά και Μπράσελς (Βέλγιο), Κόρμεντ και PVSK (Ουγγαρία), Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Σιμπίου (Ρουμανία), Λάντστεντ Ζβόλε (Ολλανδία), Αϊρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Λέφσκι Λουκόιλ (Βουλγαρία), Ενισέι (Ρωσία) και ΑΠΟΕΛ (Κύπρος).

Την πρόκρισή τους στην κανονική περίοδο μέσω των προκριματικών θα διεκδικήσουν οι Μπόρισφεν (Λευκορωσία), Ραχοβέτσι (Κόσοβο), Κφουμ Μπόρας (Σουηδία), Μπιρόι (Βουλγαρία), Ταρτού (Εσθονία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Λέιντεν (Ολλανδία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία) και Κατάγια (Φινλανδία). Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 2-9 Οκτωβρίου. Θυμηθείτε, εδώ, τα ζευγάρια των προκριματικών του BCL, με τις ηττημένες ομάδες να συνεχίζουν στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Η κλήρωση για την κατάρτισή τους θα γίνει την Τετάρτη (24/07) επί γερμανικού εδάφους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ