21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εκλογες ΕΟΚ: Η περιπετειώδης διαδρομή και η διαδικασία της ιστορικής ημέρας!

Η ημέρα που είχε αρχίσει να μοιάζει με... ουτοπία έφτασε και η ΕΟΚ θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες σε διαδικασία πραγματικών εκλογών. Οχι ότι όσες είχαν προηγηθεί είχαν κάτι μεμπτό, απλά δεν είχαν αντιπάλους! Σήμερα, μπροστά από τις ηλεκτρονικές κάλπες και αυτή είναι άλλη μια πτυχή που καθιστά ξεχωριστές αυτές τις εκλογές, τρεις άνθρωποι θα διεκδικήσουν τη διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Η παραγοντική του θητεία ολοκληρώνεται και μαζί της μια ολόκληρη εποχή που έβαλε το άθλημα για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων.

Οι, κατά αλφαβητική σειρά, Βαγγέλης Λιόλιος, Αγγελος Παπανικολάου και Παναγιώτης Φασούλας θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου, ενώ 57 είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι για τις άλλες 17 θέσεις αιρετές θέσεις του Δ.Σ. Μαζί με τον πρόεδρο 18, και υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις, τρεις για τον ΕΣΑΚΕ και από μία για εκπρόσωπο του ΠΣΑΚ και του ΣΕΠΚ. Σε ό,τι αφορά του υποψήφιους για τη θέση του πρόεδρου, οι δύο ηττημένοι αν έχουν συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 25% παίρνουν μια θέση συμβούλου.

Οι... στοιχειωμένες εκλογές έχουν ήδη αναβληθεί δύο φορές και αναδείξει το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τόπο... συνάντησης. Η πρώτη ήταν στα τέλη Μαρτίου, όταν παραμονές ένα γκρουπ σωματείων που δεν ήταν ενταγμένα στο αθλητικό μητρώο και βάσει νόμου δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, προσέφυγαν διεκδικώντας το. Κέρδισαν και τότε το Δ.Σ. της απερχόμενης αιρετής διοίκησης προχώρησε σε αναβολή.

Ακολούθησαν οι διοικήσεις Πρωτοδικείου και νέα αναβολή εκλογών στα τέλη Μαϊου, Τότε που η διορισμένη διοίκηση, τις όρισε να διεξαχθούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τις ανέβαλε για λόγους... δημόσιας τάξης.

Σήμερα, όλα δείχνουν ότι θα γίνουν οι εκλογές, με τα αρχικά 512 σωματεία του Μαρτίου να έχουν γίνει πλέον 621 με τις δικαστικές αποφάσεις που μεσολάβησαν, αλλά και κάποια που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εγγραφής τους στο μητρώο.

Αν λοιπόν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, αφού με όσα έχουν δει τα μάτια μας τόσους μήνες ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, σήμερα στις 11 το πρωί θα αρχίσει η ιστορική διαδικασία για το ελληνικό μπάσκετ. Βάσει του προγραμματισμού, στις 20.00 θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα και μαζί θα έχει απαντηθεί και το ερώτημα για το ποιος θα σηκώσει από αύριο το μεγάλο βάρος της διοίκησης του ελληνικού μπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ