20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ -Παπανικολάου: “Η Δημοκρατία θα κερδίσει” (vid)

Ο Άγγελος Παπανικολάου πήρε με ανακοίνωσή του θέση για όσα τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα αναφορικά με τις εκλογές της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή εκλογών στις 30 Μαϊου στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης", η αστυνομία με ανακοίνωσή της ουσιαστικά το απαγορεύει με την ΕΟΚ να απαντά με άδεια που έχει στα χέρια της από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ο Παπανικολάου, υποψήφιος πρόεδρος, ξεκαθαρίζει πως "η Δημοκρατία θα κερδίσει".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Δυστυχώς, οι εκλογές της ΕΟΚ που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Μαΐου επιχειρούνται να αναβληθούν… Εμείς καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να οδηγήσουμε την Ομοσπονδία στην επόμενη μέρα. Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης. Σε κλίμα ειρήνης και ομόνοιας.

Λυπούμαστε, πραγματικά, για τη στάση, τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις των κ.κ. Λιόλου και Φασούλα, οι οποίοι έβαζαν συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες προσχώματα στη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ. Διαπιστώθηκε, πλέον, με το πιο περίτρανο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό του Ελληνικού Μπάσκετ αλλά αποκλειστικά το δικό τους… Αποδείχθηκε περίτρανα ποιοι θέλουν και ποιοι όχι, εκλογές. Είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του Μπάσκετ.

Αφού πρώτα έφεραν ως δικαιολογία τον τρόπο εκλογής του νέου ΔΣ, το γήπεδο και το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο και είναι υποδειγματικό, πλέον, αναφέρονται σε θέματα ασφαλείας. Προφάσεις εν αμαρτίαις…
Λυπούμαστε, επίσης, για την Ελληνική Αστυνομία, που δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη και να εγγυηθεί την ασφάλεια σε μια ειρηνική εκλογική διαδικασία. Όπως βέβαια και για την αόριστη ανακοίνωση που εξέδωσε

Αύριο ετοιμάζεται μια νέα κοινή υπουργική απόφαση, που θα απαγορεύει τις εκλογές με φυσική παρουσία και θα επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία…

Η δημοκρατία θα κερδίσει…"

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει το πλάνο του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΟΚ:

"Όλος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα λειτουργεί σε desktop version αλλά θα είναι διαθέσιμος και για όλες τις κινητές συσκευές με λειτουργικά Android & IOS.

1.    Ψηφιακό Μητρώο

Ψηφιακό Δελτίο - Θα απλουστευθεί η διαδικασία μεταγραφών μέσα από την ψηφιοποίηση του μητρώου, θα καταργηθούν τα έντυπα δελτία τα οποία πολλές φορές πλαστογραφούνται και θα περάσουμε σε ψηφιακό δελτίο που θα ελέγχεται πριν από κάθε αγώνα από τους διαιτητές με απλούστατες διαδικασίες.

2.    Ψηφιακές Μετεγγραφές

 Με την ψηφιοποίηση του Μητρώου θα γίνονται ηλεκτρονικά κάθε είδους μετακίνηση αθλητή χωρίς να χρειάζεται καμία φυσική παρουσία. Κάθε σωματείο θα έχει δύο πρόσωπα, το Πρόεδρο και το ΓΓ με ειδική ψηφιακή υπογραφή στο μητρώο της Ε.Ο.Κ. Η κάθε ομάδα θα στέλνει αίτημα μετεγγραφής για όποιον αθλητή ενδιαφέρεται και το σωματείο που αγωνίζεται ο αθλητής θα μπορεί να δεχθεί ή όχι το αίτημα ηλεκτρονικά.

Το κάθε σωματείο θα μπορεί να δηλώσει τους αθλητές του, να κάνει διαγραφές, να εκδώσει νέα δελτία, να αποδεχθεί μετεγγραφές ή να κάνει αίτημα για κάποιον αθλητή σε άλλο σύλλογο.

Καταργούμε και τα αυτοκόλλητα - Οι κάρτες υγείας των αθλητών θα συλλέγονται και θα φυλάσσονται στο αρχείο της ομάδας και θα πρέπει να είναι προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή προς οποιονδήποτε έλεγχο, οι αθλητές που έχουν ιατρικές βεβαιώσεις θα δηλώνονται με την ηλεκτρονική υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Όλες αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην οικονομική ανακούφιση των σωματείων.

3.    Ψηφιακό Αρχείο Φύλλων Αγώνων

Οι κριτές μετά την λήξη του κάθε αγώνα οφείλουν να μπουν στην εφαρμογή της ομοσπονδίας και να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, συνθέσεις ομάδων, προπονητές, διαιτητές,  το σκορ κάθε περιόδου, το τελικό σκορ και τον νικητή του αγώνα. Αμέσως μετά ο α διαιτητής οφείλει να μπει με το δικό του προφίλ και να επικυρώσει τα στοιχεία που καταχώρησαν οι κριτές της αναμέτρησης. Με αυτή την πλατφόρμα θα γνωρίζουμε τις συνθέσεις και τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, στατιστικά και ιστορικά στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για την πορεία του αθλήματος.

4.    Μητρώο Προμηθευτών

Όπως σε όλους τους μεγάλους οργανισμούς θα δημιουργηθεί μητρώο προμηθευτών και παρεχόντων υπηρεσιών ανοιχτό σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να δηλώσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διαθέτουν καθώς και τις τιμές. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο διαφανής και πιο άμεση η προμήθεια αναλωσίμων και υπηρεσιών οι οποίες είναι απαραίτητες για την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών. Επίσης τα σωματεία μέλη θα έχουν πρόσβαση στο Μητρώο Προμηθευτών για να καλύπτουν διάφορες ανάγκες τους σε ειδικές τιμές.

5.    Πλατφόρμα εκπροσώπων

Το ΔΣ θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή και περισσότερες αν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Το Δ.Σ. μπορεί να καταθέτει ερωτήματα στην ψηφιακή πλατφόρμα των εκπροσώπων των σωματείων για θέματα που θέλει την άποψη όλων των συλλόγων της χώρας. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί συμβουλευτικά για τα μέλη του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο. Ουσιαστικά θα είναι ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ομοσπονδίας και σωματείων ενδιάμεσα των γενικών συνελεύσεων για ζητήματα που η Διοίκηση κρίνει ότι θέλει να ακούσει τη γνώμη όλων των συλλόγων. Διαπιστευμένος είναι μόνο ο νόμιμος εκπρόσωπος του σωματείου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και ο αντικαταστάτης του αν υπάρχει. 

6.    Πλατφόρμα Διαιτητών

Οι ορισμοί των διαιτητών θα γίνονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ και την ΚΕΔ κάθε Ένωσης, οι διαιτητές όλων των κατηγοριών και όλων των πρωταθλημάτων θα μαθαίνουν τους ορισμούς με sms και email που στέλνεται αυτόματα στα στοιχεία επικοινωνίας που έχει δηλώσει ο κάθε διαιτητής στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Η ΚΕΔ θα εισέρχεται στην πλατφόρμα και θα δηλώνει, πρωτάθλημα, αγώνα,  γήπεδο, ώρα και διαιτητή. Αυτομάτως οι ορισμοί θα δημοσιεύονται στην σελίδα της ΕΟΚ ή της Ένωσης και ο διαιτητής θα δέχεται όλες τις πληροφορίες στα στοιχεία επικοινωνίας του. Ο διαιτητής σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει σήμερα για την δήλωση κολλήματος μπορεί να μπει με τους κωδικούς του στην πλατφόρμα και να δηλώσει κόλλημα.

Η ΚΕΔ ενημερώνεται την ίδια στιγμή για τυχόν κολλήματα και κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

7.    Ψηφιακό Ποινολόγιο

Όλες οι ποινές της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και όλων των Ενώσεων καταχωρούνται στο ψηφιακό ποινολόγιο που θα δημιουργηθεί για όλες τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία.

Με το ψηφιακό ποινολόγιο τα μέλη των επιτροπών θα ξέρουν τα σωματεία με ιστορικό αντιαθλητικών συμπεριφορών για να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Με τα στοιχεία που θα έχουμε από το ψηφιακό ποινολόγιο θα μπορούμε να επιβραβεύουμε τα σωματεία που διαχρονικά δεν δημιουργούν προβλήματα.

Δείτε το βίντεο στο youtube.com πατώντας:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ