21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ: Πάλι στο πρωτοδικείο και ενδεχόμενο αναβολής!

Το γνωστό σκηνικό με σωματεία να προσφεύγουν στο Πρωτοδικείο διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου που δεν έχουν βάσει αθλητικού μητρώου, στήνεται για άλλη μια φορά πλησιάζοντας προς μια προγραμματισμένη ημερομηνία εκλογών της ΕΟΚ, στις 12 Σεπτεμβρίου. Είναι μια τακτική που πλέον έχει γίνει... ρουτίνα και είχα προκαλέσει την αναβολή των πρώτων προγραμματισμένων εκλογών στα τέλη Μαρτίου.

Τότε, η απερχόμενη αιρετή διοίκηση με πρόφαση ότι εκείνα τα σωματεία που είχαν προσφύγει θα μπορούσαν μετά να προσφύγουν και κατά της εγκυρότητας των εκλογών, πράγμα που δε γίνεται, είχε προχωρήσει σε αναβολή.

Παραμονές της δεύτερης προγραμματισμένης ημερομηνίας, τέλη Μαϊου, είχε γίνει νέα προσφυγή σωματείων που είχε απορριφθεί. Τότε όμως βρέθηκε άλλος τρόπος αναβολής, με την πλειοψηφία της πρώτης διορισμένης διοίκησης Πρωτοδικείου να έχει ορίσει τις εκλογές για τη Λεωφόρο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάκης να τις αναβάλλει για λόγους... δημόσιας τάξης.

Τώρα και ενώ υποτίθεται τρέχουν οι διαδικασίες προς τις ηλεκτρονικές εκλογές, έρχονται ξανά τα ίδια 62 σωματεία να προσφύγουν . Σήμερα κατέθεσαν και τη Δευτέρα θα συζητηθεί το αίτημά τους. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν ήδη σταλεί με 580 σωματεία, αφού στο μεταξύ είχαν προστεθεί κι άλλα με τις απαραίτητς διαδικασίες από τα αρχικά 512. 

Από την απόφαση της Δευτέρας θα φανεί η συνέχεια. Αν υπάρχει περιθώρια εγγραφή νέων σωματείων στον κατάλογο αν δικαιωθούν ή αν αποφασίσει πάλι η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης αναβολή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ