14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ: Το Πρωτοδικείο απέρριψε αίτηση άλλων 28 σωματείων

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο αίτημα του τρίτου γκρουπ ομάδων, αυτή τη φορά 28 στον αριθμό, για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις προγραμματισμένες για μεθαύριο εκλογές της ΕΟΚ, παρότι δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο.

Η υπόθεση έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού μετά από τα πρώτα δύο γκρουπ συνολικά 60 σωματείων που είχαν καταφέρει να πάρουν θετική απόφαση ακολούθησε... πόλεμος. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με μακροσκελή επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς είχε επισημάνει ότι ο νόμος που ισχύει δεν δικαιολογούσε τέτοια απόφαση και είχε αναφερθεί σε παραπλανητικές μεθόδους. Είχε ακολουθήσει η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων που αναφερόταν σε αμφισβήτησης της δικαστικής εξουσίας κατηγορώντας ευθέως τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Η σημερινή απόφαση βέβαια, δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, αφού ένας άλλος δικαστής κρίνει διαφορετικά την ίδια υπόθεση με τις προηγούμενες.

Αυτά τα 28 σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα και μένει να δούμε αν τα άλλα 60 που είναι εκτός του εκλογικού καταλόγου των 512 που έχει στείλει η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ και έχουν εγκριθεί, θα ψηφίσουν την Κυριακή με τις προσωρινές διαταγές που έχουν πάρει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ