17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ – Λιόλιος: «Μαύρη ημέρα για το μπάσκετ η αυριανή» (vid)

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, μίλησε σήμερα για την διοίκηση Πρωτοδικείου που θα υπάρχει από αύριο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο Λιόλιος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα του Προμηθέα Πάτρας με τον Άρη. Αναφέρθηκε στο ρόλο της διοίκησης, χαρακτήρισε «μαύρη μέρα» την αυριανή και εξέθεσε τις απόψεις του όπως έκαναν νωρίτερα οι άλλοι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, Παναγιώτης Φασούλας και Άγγελος Παπανικολάου.

«Στη διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, εγώ το είχα δηλώσει και πριν το είχα δηλώσει και στο δικαστήριο ότι εγώ δεν θέλω να είμαι μέλος αυτής της διοίκησης, δεν έθεσα καν τον εαυτό μου στη διάθεση, παρά το ότι υπήρχαν πάρα πολλά σωματεία. Ο αριθμός είναι γνωστός. Είναι 220 σωματεία τα οποία προσκομίσανε που ζητούσαν να είναι διοίκηση, ή μάλλον μας δίνετε η εξουσιοδότηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Το θέσαμε ξεκάθαρα, πως εγώ δεν πρόκειται να κάνω χρήση αυτού για μένα, γιατί θεωρώ, το έλεγα, το λέω και θα το λέω συνέχεια, ότι δεν μπορεί υποψήφιοι πρόεδροι να συμμετέχουν μέσα σε αυτή τη διοίκηση πρωτοδικείου. Και γι’ αυτό ήμουν εκτός. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι πάντα σεβαστές από μένα. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η υπάρχουσα διοίκηση Πρωτοδικείου είναι η προκήρυξη και η δινενέργεια εκλογών βάσει του νόμου.

Όταν ρωτήθηκε αν υποψιάζεται πως μπορεί να ακολουθήσει άλλη πορεία αυτή η διοίκηση ξεκαθάρισε: «Όχι, δεν γίνεται αυτό. Είναι εκ του νόμου. Δεν είναι διοίκηση της Ομοσπονδίας που έχει προκύψει από εκλογική διαδικασία όπως η προηγούμενη. Είναι διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο γι’ αυτό το σκοπό. Δεν μπορεί να μην το κάνει. Είναι υποχρεωμένη. Αν δεν το κάνει εκπίπτει άμεσα. Δεν μπορεί να μην το κάνει. Ακόμη κι αν προσπαθούν να καθυστερήσει η διαδικασία, οι εκλογές θα γίνουν».

Σε ερώτηση για το αν μαζί του θα είναι παίκτες από το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ απάντησε: «Εφόσον διοικήσω, αφού ψηφιστώ από τα σωματεία εννοείται, με την εκλογική διαδικασία το έχω πει πως μέλημά μου είναι όλοι οι άνθρωποι και οι δύο άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι και όλα τα μέλη του ΔΣ και οι προσεβευτές του αθλήματος, θα είμαστε μαζί μια ομάδα για την επόμενη μέρα. Θα υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά αυτός που θέτει τον εαυτό του στην εθελοντική προσφορά για να βοηθήσει στο μπάσκετ, εγώ θα τον έχω μαζί μου».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Λιόλιος πρόσθεσε: «Η σημερινή μέρα και περισσότερο η αυριανή μέρα, συγνώμη που το λέω, είναι μια μαύρη σελίδα για το ελληνκό μπάσκετ. Είναι η πρώτη μέρα που θα διοικηθεί από διοίκηση Πρωτοδικείου. Ό,τι και να πει και όπως και να το δικαιολογήσει κάποιος θα είναι μια μαύρη σελίδα. Αυτό που ποθώ εγώ είναι να κλείσουμε όλοι μαζί, όλα τα σωματεία, αυτή την μαύρη πόρτα και να προχωρήσουμε για την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ. Θα κάνω τα αδύνατα δύνατα για να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό και να πάμε σε μια νόμιμη εκλογική διαδικασία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ