21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Εθνική Ανδρών: Νοέμβριο ξανά στα παρκέ

Η Εθνική Ελλάδας Ανδρών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώριας και πλέον στρέφει το βλέμμα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την ήττα του από την Τσεχία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ρικ Πιτίνο να ολοκληρώνει την παρουσία του στην άκρη του πάγκου. Η «γαλανόλευκη», η οποία έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, θα συγκεντρωθεί ξανά στα παρκέ στα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να δώσει τις πρώτες αναμετρήσεις της για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων, ωστόσο υπολογίζεται πως το πρώτο «παράθυρο» θα γίνει το διάστημα 22 έως 30 Νοεμβρίου και το δεύτερο θα ακολουθήσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Εθνική Ελλάδας δεν γνωρίζει ούτε τους αντιπάλους της, καθώς η κλήρωση θα γίνει μετά τα προ-προκριματικά, τα οποία θα γίνουν τον Αύγουστο με τη συμμετοχή ομάδων που δεν συμμετείχαν στην τελική φάση του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ