21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Είσαι πάνω από 2 μέτρα; Δεν παίζεις μπάσκετ!

Μην ακούσω κανέναν να ξαναπαραπονεθεί για παράξενους κανονισμούς και τέτοια. Γιατί όποιος το κάνει, θα σταλεί στην Κορέα άμεσα. Μάθαμε λοιπόν εσχάτως και λόγω της υπόθεσης Λάρι Ντριου, πως το εν λόγω πρωτάθλημα έχει κάτι περίεργους περιορισμούς. Τουλάχιστον δύο μάθαμε σήμερα, χάρη στο τιτίβισμα του Εμιλιάνο Καρκία από το Sportando.

Το πρώτο που μάθαμε είναι πως αν παίκτης έχει παίξει πάνω από δέκα αγώνες στο ΝΒΑ τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτό ισχύει λοιπόν για τον Λάρι Ντριου, ο οποίος έπαιξε σε ... στο ΝΒΑ πέρυσι και έτσι ναυάγησε η συμφωνία του με την LG Sakers! Αξίζει να σημειωθεί πως έχει παίξει σε ακριβώς δέκα παιχνίδια: Επτά με τη Φιλαδέλφεια και τρία με τη Νέα Ορλεάνη!

Ο δεύτερος κανονισμός που μάθαμε σήμερα έχει να κάνει με τους ξένους. Κάθε ομάδα επιτρέπεται να έχει μόνο δύο ξένους. Και καλά μέχρι εδώ, δεν μας πειράζει καθόλου. Το θέμα είναι πως υπάρχει ένας περιορισμός: Ο ένας ξένος δεν πρέπει να είναι ψηλότερος από 2μ00 και ο άλλος δεν πρέπει να είναι ψηλότερος από 1μ86!

Προφανώς το κάνουν για "ισορροπία" μεταξύ των ομάδων, αλλά το κατά πόσο βοηθά αυτό ένα πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα έχει χρήματα, είναι κάτι το οποίο σηκώνει κουβέντα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ