27.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Γράφει ιστορία η γυναικεία ομάδα της Κορέας

H Εθνική ομάδα γυναικών της Κορέας ήρθε για να γράψει μία νέα σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ και μάλιστα με χρυσά γράμματα.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε σπορ, η Κορέα παρουσιάστηκε στους Ασιατικού Αγώνες 2018, που λαμβάνουν χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, σαν ενωμένη ομάδα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

"Είμαστε πολύ χαρούμενες με αυτή την ένωση" δήλωσε η σέντερ της Κορέας, Παρκ Χάιτζιν. "Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες ανάμεσά μας μέχρι τώρα γιατί στην ουσία είμαστε από το ίδιο έθνος και έχουμε την ίδια κουλτούρα. Δεν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην επικοινωνία μας γιατί η γλώσσα μας είναι ίδια".

https://twitter.com/asiangames2018/status/1029729362872913927

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Κορεατικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Παν Γιούλ, εστίασε στη σημασία του τι εκπροσωπεί αυτή η ενωμένη Κορέα: "Είμαι τόσο περήφανος γι΄αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά την FIBA, την FIBA Asia και την Ολυμπιακή Επιτροπή Ασίας για την υποστήριξή τους σε αυτή την ιδέα. Έχουμε δει πολλά ιστορικά γεγονότα να πραγματοποιούνται μέσω του αθλητισμού και πιστεύω πως αυτή η ενωμένη ομάδα στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 , θα συνεισφέρει στο να έρθει η ειρήνη στην περιοχή της Κορέας και σε βάθος χρόνου να πετύχουμε μία ειρηνική επανένωση".

Στο τουρνουά συμμετείχαν εννέα αθλήτριες από τη Νότιο και τρεις από τη Βόρειο Κορέα, ενώ η ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με ένα εντυπωσιακό 108-40 επί της οικοδέσποινας Ινδονησίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ