27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά στο Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο προσπαθεί να κάνει νέα αρχή, επιστρέφοντας δυναμικά εντός κι εκτός συνόρων, και για να τα καταφέρει βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ο Έτορε Μεσίνα επέστρεψε στην Ευρώπη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, με στόχο η ομάδα να επανακτήσει τα πρωτεία στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τελευταία φορά που οι Μιλανέζοι προκρίθηκαν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου ήταν τη σεζόν 2014-2015. Από τότε ακολουθούν φθίνουσα πορεία, στην οποία θα προσπαθήσουν να βάλουν «φρένο» την καινούρια χρονιά.

Οι κινήσεις τους μέχρι στιγμής δείχνουν και τα πλάνα τους, αλλά και το… πορτοφόλι τους. Το συνολικό μπάτζετ της Αρμάνι Μιλάνο αυτό το καλοκαίρι αγγίζει τα τριάντα εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport». Τα έξοδα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τις μεταγραφές, τους φόρους και τις αποδεσμεύσεις, με τους μισθούς των παικτών να ανέρχονται στα δεκαεφτά εκατ. ευρώ, ενώ περίπου δέκα εκατ. ευρώ είναι η φορολογία. Παράλληλα, το ιταλικό συγκρότημα ξόδεψε σχεδόν δύο εκατ. ευρώ για να «σπάσει» τα συμβόλαια των Μάικ Τζέιμς και Τζέιμς Νάναλι, τους οποίους δεν υπολόγιζε εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μπρος στην επιτυχία, που ελπίζουν να έρθει, τι είναι τα χρήματα για το ιταλικό συγκρότημα, που στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχει αποκτήσει -έως τώρα- τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέλβιν Μακ, Μάικλ Ρολ, Άαρον Ουάιτ, Ρικάρντο Μορασίνι και Πολ Μπιλίγκα, ενώ έπεται και συνέχεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ