19.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δύο οι όψεις του νομίσματος «Κάρτερ» για τον ΠΑΟΚ

Την κίνηση στο «3» ουσιαστικά την είχε προαναγγείλει ο Άρης Λυκογιάννης μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα, παρότι «φώναζε» το κενό στο «1» μετά και την απώλεια του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ ο οποίος θα επιστρέψει στα παρκέ στην καλύτερη περίπτωση σε 1,5-2 μήνες και στη χειρότερη, στην... αρχή της επόμενης σεζόν.

 


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όμως βάζοντας στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα έκρινε ότι είναι προτιμότερο για τον Δικέφαλο να βρει λύση στο πρόβλημα του -ή σε ένα από τα προβλήματα του- δια της πλαγίας οδού. Ο Τζος Κάρτερ πέραν των δεδομένων ερωτηματικών σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται -το τελευταίο παιχνίδι του ήταν ένα χρόνο πίσω, στις 26 Φεβρουαρίου 2020 (ΑΕΚ-Ρέθυμνο 84-83, είχε 19 πόντους και επτά ριμπάουντ)- θα κληθεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ σε μία θέση στην οποία υπάρχουν ο Έλστον Τέρνερ και ο Γιώργος Καμπερίδης. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για συνωστισμό με άγνωστο αποτέλεσμα, αφού κανείς από τους άλλους δύο δεν μπορεί στην πραγματικότητα να πάει πιο χαμηλά, στο «2».

 


Ο Κάρτερ καλείται να κάνει με συνέπεια αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο συμπατριώτης του Τέρνερ του οποίου η απόδοση χαρακτηρίζεται από διαρκή σκαμπανεβάσματα, αλλά και ο Έλληνας φόργουορντ που έχει άλλωστε άλλον ρόλο στον ΠΑΟΚ. Ο Λυκογιάννης εκτιμά ότι ένας παίκτης με την άνεση του Κάρτερ στο περιφερειακό σουτ, θα ελαφρύνει το φορτίο που έχει πέσει στις πλάτες του Γκρίφιν και του Λοβ. Αμφότεροι είναι παίκτες που κινούνται προς το καλάθι, πηγαίνουν στο ένας εναντίον ενός και η παρουσία ενός ακροβολισμένου, συνεπή σουτέρ θα κάνει ευκολότερη και τη δουλειά των ίδιων.

 


Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή που λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει με δύο πόιντ γκαρντ που στην πραγματικότητα δεν είναι... πόιντ αλλά κόμπο γκαρντ. Όσο ο Παπαντωνίου μένει μακριά από τα στάνταρ του, ο χρόνος του θα μένει συρρικνωμένος, ο Γκρίφιν θα παίζει τουλάχιστον 30 λεπτά και σε ματς μεγάλης πίεσης είναι αναπόφευκτο να λυγίσει, κάτι που έγινε και στον ημιτελικό με τον Προμηθέα. Γι' αυτό και μοιραία θα δοκιμαστεί -πολύ ή λίγο θα φανεί στην πράξη- στο «1» ο Λοβ που είναι άλλωστε παίκτης, όπως και ο Γκρίφιν, που παίζει με την μπάλα στα χέρια.

 


Ο Κάρτερ πάντως με το πλεονέκτημα της δεκαετούς διαδρομής στην Ευρώπη, αποτελεί την πρώτη και ενδεχομένως τελευταία παρέμβαση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μετά την πρόσληψη Λυκογιάννη. Με βάση την τελευταία του εικόνα, αυτή του Ρεθύμνου, είναι παίκτης που θα δώσει μικρές ή μεγαλύτερες βοήθειες στο ριμπάουντ και τη δημιουργία αλλά πάνω από όλα θα δώσει το μακρινό σουτ.

 


Ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη πιο εύστοχη ομάδα της Basket League στα τρίποντα (39,46%) αλλά το κάνει έχοντας τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο εύστοχων (7,92) και τον μικρότερο μέσο όρο εκτελεσμένων σουτ από τα 6,75 (20,08). Ο Κάρτερ που είδαμε για δύο περίπου μήνες πέρυσι στο Ρέθυμνο, είχε μέσους όρους τριών εύστοχων, 6,75 εκτελεσμένων τριπόντων και ποσοστό 44,44%. Μικρό το δείγμα γραφής των οχτώ αγώνων, ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτικό του τι μπορεί να κάνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ