14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δρακόπουλος: «Δεν μπορείς να πετάξεις μια χρονιά και κάποια χιλιάρικα»

Μετά και την επίσημη ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2019-2020 οι ομάδες των Εθνικώς κατηγοριών «ψάχνουν» να δουν με ποιο τρόπο θα κλείσει η χρονιά τους. Για κάποιες ακόμα εκκρεμεί και το που θα βρίσκονται τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το Κορωπί όμως έχει ήδη σκεφτεί για το μέλλον του.

Αυτό ακριβώς εξήγησε στο basketa.gr ο τεχνικός της ομάδας, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος αφού έκανε τον απολογισμό του για τη σεζόν που πέρασε ανέφερε και με ποιο τρόπο έχει ταχτοποιήσει και το μπάτζετ της χρονιάς που ακολουθεί. Εκτός ων άλλων αναφέρεται και στην επιτυχία της ομάδας να στείλει έναν παίκτη (Νίκος Αργυρόπουλος) από τη Γ’ Εθνική σε Αμερικάνικο κολέγιο αλλά και το «σκαλοπάτι» που ονειρεύεται να χτίσει στο Κορωπί.

Ποια είναι η άποψη σου για την αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει;
«Έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίσει η ΕΟΚ να γίνει. Είναι κάτι δεν το γνωρίζουμε και εμείς αλλά θεωρώ ότι ούτε και εκείνοι έχουν κατασταλάξει για το πως θέλουν να κάνουν την αναδιάρθρωση. Αυτό που είναι το πιο λογικό, για να μην υπάρχουν αδικίες κ.ο.κ.. Εγώ θεωρώ ότι θα ανέβουν βάση βαθμολογίας οι δυο πρώτοι ή ο ένας κατηγορία, δεν θα πέσει κανείς και απλά του χρόνου για να γυρίσουμε στην πραγματικότητα από εκεί που πέφτουν τέσσερις θα πέσουν έξι. Κάπως έτσι θεωρώ ότι θα πάει. Θεωρώ ότι την Α2 δεν θα την πειράξουν, αυτό που έλεγαν στην αρχή, με δυο ομίλους. Αυτό το σενάριο έχει τελειώσει, δεν το έχει δεχτεί κανένας και εγώ θεωρώ ότι η Α2 είναι μια κατηγορία που δεν θα πρέπει να πειραχτεί. Θα άλλαζε πολύ η ισορροπία του μπάσκετ. Της εικόνας του μπάσκετ. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Θα μπορούσαν να υπάρχου πολλές λύσεις αλλά δεν είμαστε χώρα που μπορούμε να υποστηρίξουμε τα πάντα. Δεν υπάρχει βοήθεια ούτε οικονομική ούτε τίποτα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν έχουμε την υποδομή προκειμένου να φτιάξουμε διάφορες καταστάσεις».

Ποιο είναι το σενάριο που θα επικρατήσει εν τέλει στο «κλείσιμο» των πρωταθλημάτων;
«Σενάρια μπορούν να υπάρξουν πολλά. Ο καθένας μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές ιδέες, ανάλογα με το τι πιστεύει, τι αρμόζει και τι συμφέρει τον καθένα. Το σημαντικό δεν είναι όμως τι θέλει να κάνει το Κορωπί, σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν διαθέσει χρήματα, όμως θεωρώ ότι βάση βαθμολογίας δεν μπορεί να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο. Δεν μπορείς να πετάξεις μια χρονιά και κάποια χιλιάρικα κατ’ αυτών των τρόπο. Πολλοί σύλλογοι έχουν πάθει ζημιά λόγω των ακαδημιών, σκεφτείτε ότι πολλοί σύλλογοι είναι τέσσερις μήνες χωρίς ακαδημίες, που ουσιαστικά είναι το κλείσιμο της χρονιάς και το ξεκίνημα της επόμενης. Φανταστείτε τι ζημιά υπάρχει. Άρα σημαίνει ότι πολλές ομάδες θα έχουν θέμα του χρόνου, προκειμένου να ξεκινήσουν τη χρονιά τους. Θεωρώ όμως ότι δεν θα πέσει κανείς και θα πάνε σ’ ένα μοτίβο την επόμενη χρονιά να ρίξουν περισσότερες ομάδες προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα εγώ θεωρώ ότι πρέπει να κινηθούν με κάποια κριτήρια στις εθνικές κατηγορίες. Δηλαδή μία ομάδα να δηλώνει το μπάτζετ της προκειμένου να συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες, στην Γ’ Εθνική, στην Β’ Εθνική, σε όλες. Να λες τουλάχιστον ότι πληρώθηκαν οι παίκτες, τα ταξίδια και πολλά πράγματα. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό. Δεν θεωρώ όμως ότι θα γίνει και αυτό. Όσον αφορά τη Β’ και τη Γ’ Εθνική για εμένα αυτό είναι το καλύτερο. Από εκεί και πέρα μπορούν να κοιτάξουν ποιοι ανεβαίνουν και αν μπορούν αυτές οι ομάδες να στηρίξουν το βάρος μιας μεγαλύτερη κατηγορίες. Για παράδειγμα στο δικό μας όμιλο (1ο όμιλο νότου) ανεβαίνει ο ΑΟΠΦ και το Ληξούρι (έχει λιγότερα ματς και στην ισοβαθμία είναι από πάνω), το θεωρώ πολύ λογικό γιατί είναι δυο ομάδες που έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ ήταν πρωταγωνίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ήταν πάντα ψηλά, οπότε θεωρώ δίκαιο να ανεβούν αυτές. Από την άλλη στα χαμηλά υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν σιγουριά και φέτος δυσκολεύτηκαν, δεν θεωρώ ότι και του χρόνου θα αλλάξει κάτι».

Ποιος είναι ο απολογισμός της φετινής σεζόν;
«Η ομάδα και το προτζεκτ το δικό μου όντως ήταν κάτι διαφορετικό φέτος. Δεν πήγα να παίξω ούτε με μικρούς και έναν μεγάλο, ούτε με πολύ έμπειρο ροστερ, ούτε με ομάδα που να έχει έναν άξονα, ο οποίος θα μπει στο παρκέ και θα αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Σαν απολογισμό για την χρονιά, η ομάδα και γενικά το προτζεκτ το δικό μου και η φιλοσοφία που έχω σκοπό να χτίσω και τα επόμενα χρόνια, που θα είμαι στο Κορωπί, είναι ότι καθάρισε το τοπίο στο Κορωπί. Δηλαδή έφυγαν παράγοντες, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα. Έφυγε ένα καθεστώς το οποίο δεν είχε οργάνωση, υπήρχε απληρωσιά και γενικότερα ήταν πάρα πολύ εκτεθειμένο. Μιλάμε για μια ομάδα φέτος που πήγαινε αποστολή και είχε και διανυκτέρευση. Ήμασταν ομάδα και αυτό μετράει σε όλα τα κομμάτια, από τον τρόπο που εμφανίζεσαι μέχρι και τον τρόπο που βγαίνεις στο γήπεδο και κάνεις το ζέσταμα σου και τα πάντα. Εγώ έτσι θεωρώ. Αυτό είναι ένα κόμματι. Θεωρώ ότι παίξαμε από τα καλύτερα μπάσκετ στην κατηγορία, γρήγορο, νεανικό καθόλου μονοδιάστατο. Σίγουρα δεν είχαμε καλή σετ επίθεση γιατί η ομάδα είχε πολύ άπειρα παιδιά. Δηλαδή ο Μ.Ο. ηλικίας μας ήταν εικοσιένα μισό και δεν είχαμε το έμπειρο παίκτη. Ήταν όλοι μικροί στην ομάδα. Παιδιά τα οποία ψάχνουν να βρουν κάτι καλύτερο, να ψηθούν και να πάνε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Παιδιά τα οποία είναι να πάνε σε Πανεπιστήμια, όπως ο Αργυρόπουλος. Μέχρι την όγδοη αγωνιστική ήμασταν πρώτοι. Θα μπορούσαμε να το διατηρήσουμε, όμως δυστυχώς όταν είναι άπειρα τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν την πρώτη θέση. Το αντίστοιχο θα γινόταν και για την τελευταία θέση. Σαν ομάδα, μέχρι και την 8η αγωνιστική είχαμε κάνει μια χρονιά ανέλπιστα καλά. Παίζαμε ίσως το πιο ωραίο μπάσκετ στην κατηγορία και αν δεν ερχόντουσαν τέσσερις πέντε τραυματισμοί μαζεμένοι και κυρίως στους ψηλούς που μας πόνεσε αυτό το κομμάτι θα είχαμε διαφορετική πορεία. Μπορεί να μην ήμασταν πρωτοδευτεροι, θα ήμασταν όμως ψηλά σίγουρα. Πάντως αυτό που θέλαμε να κάνουμε σαν ομάδα, στο στίγμα μας δηλαδή, νομίζω ότι το δώσαμε και νομίζω ότι ήμασταν από τις ομάδες που φοβόντουσαν ο αντίπαλοι. Το νεανικό και το γρήγορο, αυτό που δεν ξέρει ο άλλος το φοβάται. Θεωρώ ότι ήταν μια πετυχημένη χρονιά σε πολλά πράγματα».

Ένα από τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος στο Κορωπί, ο Νίκος Αργυρόπουλος θα δοκιμάσει την τύχη του σε κολλέγιο, το θεωρείς ως μια δική σου προσωπική ευκαιρία αυτό και από την άλλη θα λείψει αυτός ο παίκτης στο Κορωπί σε μια νέα αγωνιστική σεζόν;
«Το προτζεκτ, με το οποίο συμφώνησα να αναλάβω το Κορωπί από πέρσι ήταν ότι έχω παίκτες τους προπονώ και δεν είμαι διαχειριστής, παίρνω δηλαδή έτοιμους δεκαπέντε παίκτες, ζήτησαν από τον πρόεδρο ένα μπάτσετ κ.ο.κ. Εγώ το προτζεκτ το τρέχω όλο μόνος μου, από τις χορηγίες μέχρι και το προπονητικό κομμάτι, εχώ πλήρη έλεγχο, του Αντρικού και του Άντερ, που πήγαμε final4 αλλά λόγω της πανδημίας δεν έγινε το final4. Δηλαδή μπήκανε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Αθήνα. Άρα στο Κορωπί πολλά παιδιά που ήρθαν, ήρθαν για να παίρνουν παιχνίδια να φτιάξουν το video τους και να φύγουν για Αμερική. Ο Αργυρόπουλος ήρθε στην Αθήνα από την Πτολεμαΐδα, ήταν πέρσι στο εφηβικό Άρη και εμείς έχουμε παιδιά, τα οποία έρχονται στο Κορωπί και ουσιαστικά παίρνουν αγώνες για να προχωρήσουν. Έτσι εγώ έψαχνα μια ομάδα το Κορωπί είχε τις προϋποθέσεις να στηρίξει αυτό το προτζεκτ, έχω περάσει από το σύλλογο, μου έδειξαν εμπιστοσύνη και είδαν τι μπορώ και εγώ να προσφέρω και έτσι φέτος ήρθαν παιδιά, μικρής ηλικίας όπως αυτή του Νίκου που το μέλημα τους είναι να παίξουν μπάσκετ για να μπορέσουν να πάνε Αμερική να κάνουν τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα και από εκεί και έπειτα να παίξουν σε κολεγιακά πρωταθλήματα. Σαν τον Αργυρόπουλο υπάρχουν και άλλα παιδιά στο Κορωπί και που θα έρθουν την επόμενη χρονιά. Οπότε ναι θα μου λείψει ο Αργυρόπουλος αλλά σαν τον Νίκο θα έρθουν και άλλα παιδιά. Έτσι ακριβώς είναι το προτζεκτ μας. Δεν έγινε βέβαια η ομάδα για να στέλνω εγώ τα παιδιά σε κολλέγια κάναμε μια ομάδα, η οποία θα μπορεί να πετύχει τους στόχους της, αλλά ταυτόχρονα προσέφερε πάρα πολλά. Έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα του έδωσε την εμπειρία ώστε να πάει να κάνει αυτό που θέλει. Αυτό είναι ένα προτζεκτ που καλλιεργήσαμε από πέρσι, γι’ αυτό και πέρσι είχα πει ότι η ομάδα έχει κολεγιακή μορφή. Οπότε το Κορωπί προσφέρει ένα σκαλοπάτι και σε αυτούς που γυρνάνε από κολλέγιο αλλά και σε αυτούς που θέλουν να φύγουν και να μπορέσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα».

Όσον αφορά το κομμάτι του μπάτζετ για τη νέα χρονιά; Θα μειωθεί όπως σε πολλές ομάδες; Τι έχετε σκεφτεί;
«Στην Ελλάδα οποίος έχει πολλές γνωριμίες περνάει καλύτερα και από πλούσιο. Όσον αφορά όμως τις χορηγίες, είναι ανεξάρτητες απ’ τον χώρο του μπάσκετ. Τι εννοώ; Οι άνθρωποι που μας βοηθάνε και μας στηρίζουν είναι άνθρωποι που ούτως η άλλως θα κάνουν χορηγία, άρα είμαι λίγο τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτούς τους μήνες που καθόμαστε και εγώ πληρώνομαι. Είναι πράγματα που όλα εξαρτώνται από το πως θα κυλήσει αυτή η κατάσταση που ζούμε. Το θέμα είναι ότι εγώ προσπαθώ να κοιτάζω ένα βήμα πιο μπροστά. Δεν είναι θέμα ότι είχα μελετήσει την πανδημία η κάτι άλλο, αλλά ήθελα να είμαι αποστασιοποιημένος από το κομμάτι του μπάσκετ. Έκανα κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις παράλληλα με το μπάσκετ και είδα ότι δεν μπορείς να βάλεις ανθρώπους γύρω σου που συναναστρέφονται μόνο με το μπάσκετ. Οπότε από την αρχή έχω στραφεί σε άτομα και είναι διαφορετικού είδους οι χορηγίες μου. Έτσι θα είναι και του χρόνου. Το μπάτζετ μας θα είναι το ίδιο και του χρόνου δεν θα κάνουμε μείωση σε αυτό το κομμάτι».

Η Γ’ Εθνικής θεωρείς ότι είναι μια κατηγορία ιδανική για νεαρούς παίκτες;
«Έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες ως παίκτης και έχω άποψη. Για εμένα η Γ’ Εθνική είναι η πιο τίμια κατηγορία για τους νεαρούς αθλητές. Γιατί η Β Εθνική είναι πολύ δύσκολη και υπάρχουν και αλλά θέματα, ενώ η Γ Εθνική αν την ξέρεις πολύ καλά μπορείς να κρύψεις τον αδύναμο σου κρίκο και που να χτυπήσεις αντίστοιχα. Οπότε εκεί πλάθεις παιδιά. Εγώ στο ροστερ μου από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαζα συνέχεια. Είχα βάλει μια φιλοσοφία στο άντερ ότι οποίος είναι καλός στην προπόνηση θα παίρνει μια θέση στην δωδεκάδα. Και έτσι η δωδεκάδα μου κάθε αγωνιστική ήταν διαφορετική με πιτσιρίκια που δεν τα ξέρουν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ