20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δούκας : Πήρε Ντιαλό και Μαγουλά

Δυο ακόμη προσθήκες πραγματοποίησε ο Δούκας, ο οποίος δυναμώνει το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι, η ομάδα του Κώστα Αγγέλου ήταν αυτή που εν τέλει συμφώνησε με τον  Άλφα Ντιαλό, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια βρέθηκε στο Παγκράτι, ενώ είχε βρεθεί κοντά σε συμφωνία με τα Χανιά.

Επίσης,  στην Αττική επέστρεψε ο 23χρονος φόργουορντ, Πέτρος Μαγουλάς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην Κομοτηνή για σπουδές και αγωνίζονταν στον ΓΑΣ.

Αναλυτικά :

«Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό (1992, 2.10μ). Ο 29χρονος Σέντερ αφήνει πίσω του το Παγκράτι και την Α2 και επιλέγει για επόμενο σταθμό της καριέρας του τον Δούκα και τη Β´ Εθνική!

13 χρόνια στην Ελλάδα και ο Ντιαλό έχει «γράψει» τη δίκη του μπασκετική πορεια ενώ τον ακολουθεί και μια συγκινητική προσωπική ιστορία ζωής.

Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό (1992, 2.10μ). Ο 29χρονος Σέντερ αφήνει πίσω του το Παγκράτι και την Α2 και επιλέγει για επόμενο σταθμό της καριέρας του τον Δούκα και τη Β´ Εθνική!

13 χρόνια στην Ελλάδα και ο Ντιαλό έχει «γράψει» τη δίκη του μπασκετική πορεια ενώ τον ακολουθεί και μια συγκινητική προσωπική ιστορία ζωής.

Ο Άλφα Αγκιμπού Ντιαλό Φασέγκας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Μίτι, αλλά βρέθηκε αρχικά στη Λέσβο και από εκεί στη Λάρισα το 2009, σε ηλικία 16 ετών. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Παλλεσβιακού, της Ολύμπιας Λάρισας και του Παναθηναϊκού, εν συνεχεία βρέθηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας και ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης το 2012 από τον Πανερυθραϊκό. Έχει αγωνιστεί, ακόμα, στο Ηράκλειο, το Φιλαθλητικό, το Παγκράτι, την ισπανική Χουβεντούτε Καμπάντος, την Καβάλα και το στο Ψυχικό.

Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2010, στη Λιθουανία, στο οποίο η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση. Τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας καταγωγής του, αλλά όχι για πολύ.

Πρόλαβε να παίξει στο Αφρομπάσκετ 2017 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 και έπειτα από τον αποκλεισμό της Γουινέας αποφάσισε να αποσυρθεί.

ΝΤΙΑΛΟ: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ»

Στις δηλώσεις του, λίγη ώρα μετά τη συμφωνία του με τον ΑΣΕΔ, ο Αλφα Ντιαλό ανέφερε: «Νιώθω ευλογημένος που η νέα σεζόν θα με βρει στον Δούκα. Το πλάνο των ανθρώπων της ομάδας με ικανοποίησε και ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να αφήσω πίσω μου την Α2 και να αγωνιστώ με τη φανέλα του ΑΣΕΔ στη Β’ Εθνική. Θέλω ποιοτικό αγωνιστικό χρόνο στο παρκέ και στόχος μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο».

Η οικογένεια του ΑΣΕ Δούκα καλωσορίζει στις τάξεις της τον Αλφα Ντιαλό και του εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν».

«Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Πέτρου Μαγουλά (1998, 1.98μ.).

Ο 23χρονος ταλαντούχος αθλητής που τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος Κομοτηνής – λόγω σπουδών – και αγωνιζόταν από το 2018 στον ΓΑΣ, αφήνει πίσω του την ακριτική πόλη κι επιστρέφει στην πρωτεύουσα για λογαριασμό του Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων.

Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα ο Μαγουλάς τα έκανε στον Πανερυθραϊκό. Συνέχισε στην ΑΕΝ Κηφισιάς για να βρεθεί σε εφηβική ηλικία στην ομάδα του ΠΑΟ με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος το 2016 και το χρυσο με την U20 στο πρωταθλημα νεων. Ένα χρόνο αργότερα αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική με τη φανέλα του Ψυχικού και παράλληλα είχε μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας του που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νέων (U20).

Η οικογένεια του ΑΣΕ Δούκα καλωσορίζει στις τάξεις της τον Πέτρο Μάγουλα και του εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ