21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Διπλή» νίκη για την αναγεννημένη Λάρισα (vid)

Η Λάρισα έψαχνε επειγόντως μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα και την έκανε με «διπλή» νίκη στην πρεμιέρα του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο της. Το εντυπωσιακό 84-58  επί του Μεσολογγίου ήταν η δεύτερη επιτυχία των Θεσσαλών και ήρθε αφ' ενός επί ενός αντιπάλου με ίδιο στόχο, την παραμονή, αφ' ετέρου με μια σημαντική διαφορά για κάθε περίπτωση. Το Μεσολόγγι εμφανίστηκε αποδεκατισμένο στο γήπεδο, αφού ο επιθετικός του ηγέτης Ντεβόντε Γκριν ήταν και πάλι εκτός λόγω τραυματισμού και ο αντικαταστάτης του Τζαζμάρ Φέργκιουσον, Τόντρικ Γκότσερ δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στην ομάδα. Η Λάρισα είχε απουσία στους ψηλούς όπου επίσης δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Σακίλ Γκούντγουιν, Ουέσλι Γκόρντον, αλλά είχε πολύ περισσότερες λύσεις και η τριπλέτα Μπράουν, Ουέμπ και Ρας ήταν εγγύηση.

Η Λάρισα χρειάστηκε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να βρει τον ρυθμό που τη βόλευε, να τον επιβάλλει στο παιχνίδι και να αποκτήσει το κουμάντο. Από το 5-9 έτρεξε το πρώτο σερί 10-0 για το 15-9 με τον Ουέμπ να σκοράρει κατά βούληση. Πήρε την πρώτη διψήφια διαφορά στο 8'50'', 25-14 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 27-20.

Το Μεσολόγγι δε μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Μπράουν που ήταν η στόχευσή του, αλλά έβαλε προβλήματά με την πιεστική του άμυνα στους γηπεδούχους και στο 16'30'' το σκορ ήταν 32-28. Ο Μπράουν της Λάρισας το πήρε πάνω του από εκείνο το σημείο στο σκορ, βρήκε τις λύσεις και το ημίχρονο βρήκε τους Θεσσαλούς στο 45-31, με 10/21 και με το Μεσολόγγι να έχει ήδη κάνει τον μεγάλο αριθμό των 12 λαθών.  

Το Μεσολόγγι καθοδηγούμενο από τον Λόρενς σε οργάνωση και σκορ έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή αρχίζοντας το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Μπράντον Ρας ήταν αυτός που ανέλαβε δράση και επανέφερε την... τάξη για τη Λάρισα. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά και το 58-45 του 30ου λεπτού ήταν ένα σαφές προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Με την προσθήκη και του Ντέβιον Μπέρι στους πρωταγωνιστές και με τις δυνάμεις να εγκαταλείπουν σταδιακά τους λίγους παίκτες του Μεσολογγίου, η πλάστιγγα είχε γείρει οριστικά στην πλευρά της Λάρισας που όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά έχτισε και μια σημαντική διαφορά.

ΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ: Ο Ντέβιον Μπέρι χρειάστηκε το διάστημα προσαρμογής του ως νέα προσθήκη στη Λάρισα, αλλά σήμερα σε ένα σημαντικό ματς άρχισε να δείχνει τις μεγάλες του ικανότητες στο σκοράρισμα και το πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι για τη Λάρισα στη συνέχεια.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λάρισα ήταν κυρίαρχη σε όλα, αλλά ειδικά στα ριμπάουντ η διαφορά ήταν μεγάλη (35-23), ενώ και τα 19 λάθη ήταν μια απογοητευτική επίδοση για τους φιλοξενούμενους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ